Pientalon energiakorjaukset esillä Lahden Raksa-messuilla

 

Tänään käynnistyvillä Lahden Raksa-messuilla puhutaan pientalojen energiakorjauksista ja energiansäästöstä sekä energiatehokkaasta rakentamisesta yleensä. Asiaa nostetaan esiin mm. BUILD UP Skills -tietoiskuissa sekä perjantaina että lauantaina Suurhallin lavalla. Energiakorjauksia ja pientalon energiansäästötoimia on esittelemässä BUILD UP Skills Finland -hanke, jonka tavoitteena on nostaa rakennusten energiatehokkuutta erityisesti rakentajien osaamista parantamalla.

Pientalojen energiakorjaukset ja rakentamisen hyvät käytännöt ovat esillä messujen perjantaina 11.3. ja lauantaina 12.3. Suurhallin lavalla järjestettävissä BUILD UP Skills -tietoiskuissa. Asiantuntija Harri Heinaro kertoo pientalon energiakorjauksista ja niiden suunnittelusta sekä siitä, miten säästää energiaa huolehtimalla talon tiiviydestä, terveydestä ja toimivuudesta. Esityksissä on tietoa myös pientalon ilmanvaihdosta, eristyksestä ja läpivienneistä sekä mm. ilmalämpöpumpuista.

Lisätietoa: http://www.lahdenmessut.fi/fi/tapahtuma/raksa/ohjelma


BUILD UP Skills – ohjeita rakentajille ja remontoijille

BUILD UP Skills Finland -hankkeessa on koottu energiatehokkaan rakentamisen parhaita käytäntöjä paketiksi, joka sisältää kymmenen kalvosarjaa ja työmaaoppaan. Aineistossa pureudutaan erityisesti energiatehokkaan rakentamisen kahteen peruspilariin – tiiviiseen rakennukseen ja talotekniikan toimivuuteen. Työmaaoppaan ja videoiden ohjeet opastavat mm. energiatehokasta eristämistä, läpivientejä, ikkunoiden asennusta ja korjausrakentamista. Selkeät ohjeet on piirroskuvitettu vaihe vaiheelta. Oppaan pohjalta laadituissa kalvosarjoissa on mukana myös työmaan sääsuojaus laadunvarmistusesimerkkeineen ja havainnollisine rakennuspiirustuksineen.

Tuotetut aineistot: työmaaopas ja kuvalliset työmaakortit, kalvosarjat sekä käytännön videot ovat kaikki saatavilla myös viron, venäjän, ruotsin ja englannin kielellä.

BUILD UP Skills Finland – Laatua ja energiatehokkuutta työmaille

BUILD UP Skills Finland -hanke tukee osaltaan kansallisia linjauksia rakentamisen energiatehokkuuden edistämisestä ja työssä toimivien osaamisen kehittämisestä. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Motiva, Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) ja Työtehoseura (TTS). Hanke käynnistyi lokakuussa 2013 ja se päättyy maaliskuussa 2016. BUILD UP Skills -hankkeessa on myös järjestetty koulutusta sekä rakentajille, työmaiden vastuuhenkilöille että alan kouluttajille.

BUILD UP Skills Finland -hanke on osa laajempaa eurooppalaista BUILD UP Skills -kokonaisuutta, jossa työtä energiatehokkaan ja laadukkaan rakentamisen eteen tehdään yhteensä 30 maassa: www.buildupskills.eu.

BUILD UP Skills Finland -hankkeessa tuotetut oppaat, kalvoaineistot ja videot löytyvät verkosta viidellä kielellä ja ovat kaikkien hyödynnettävissä: www.motiva.fi/buildupskills.

Pientalon energiakorjaukset esillä Lahden Raksa-messuillaKuvituskuva.

Luokitukset

Lämmitys

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...