Pientalon putkiremontti näkyy vakuutuksessa

 

Pientalon putkiremontti alkaa aina pätevän LVI-ammattilaisen laatimista suunnitelmista. Kokenut suunnittelija tuntee materiaalit, laitteet ja menetelmät ja osaa muodostaa niistä asiakkaan tarpeisiin soveltuvan kokonaisuuden.

Näkyviin jäävissä vesikalusteiden
kytkentäjohdoissa käytetään
useimmiten kromattuja kupariputkia.

Yleensä peruskorjattava pientalo on rakennettu 1970-luvulla tai sitä aiemmin. Aikakauden vesijohdot ovat tyypillisesti joko kupari- tai teräsputkea ja viemärit valurautaa. Vesijohtojen tyypilliseksi käyttöiäksi arvioidaan 20–50 vuotta.

Kun 40-vuotiaassa talossa tehdään isompaa peruskorjausta, kannattaa harkita myös putkiston vaihtamista uuteen. Putkiremontti on taloudellisesti perusteltu, kun se voidaan yhdistää muuhun korjaukseen. Lisäksi kannattavuusarvioissa kannattaa huomata ikääntyvän vesi- ja viemärijärjestelmän aiheuttama vakuutusten kattavuuden pieneneminen. Vakuutusyhtiön korvaama osuus vesivahingosta pienenee tekniikan ikääntyessä.

Peruskorjauksessa asennettaviin vesijohtoihin ja viemäreihin pätee sama kuin uudisrakentamisessa. Uudet viemärit ovat yleensä PP- tai PVC-muovia, joista polypropeiini on ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Vesijohtona käytetään joko suojaputkeen asennettua (putken myöhempi vaihtaminen on mahdollista) muoviputkea tai komposiittiputkea, joka voidaan asentaa myös näkyviin.

Näkyviin jäävissä vesikalusteiden kytkentäjohdoissa käytetään useimmiten kromattuja kupariputkia. Suunnittelija ja putkiurakoitsija pitävät huolen siitä, että verkostossa on määräysten ja käytön kannalta riittävä määrä sulkuventtiilejä.

Viemäriremontille on vaihtoehtoja:
myös pientalojen viemäreitä
pinnoitetaan nykyisin.

Vesivuodot näkyviin

Vesivuotojen havaitsemiseksi käytetään rakenteellisia ratkaisuja, joissa mahdollinen vuotovesi ohjautuu näkyville. Tämä on erityisesti muistettava asennettaessa viime vuosina yleistynyttä piiloviemäri-wc:tä. Asennus on tehtävä siten, että mahdollinen vuoto ei suuntaudu vesieristeen taakse vaurioittamaan rakenteita.

Viemärit pyritään sijoittamaan niin, että ne voidaan ilman suurehkoja toimenpiteitä korjata tai vaihtaa. Lattiakaivolla on asuinpientalossa varustettava ainakin suihku- ja kylpyhuoneet sekä saunan pesutilat, kodinhoitohuone ja lämmönjakohuone. Kannattaa myös muistaa, että märkätilan lattiaan ei saa tehdä muita kuin viemäröinnin järjestämiseen tarpeellisia läpivientejä.

Lämpöpatterit ja -putket saattavat hyvinkin kestää yli 50 vuotta hapettomana virtaavan lämmitysveden ansiosta. Vuotoa on syytä epäillä, mikäli järjestelmästä katoaa paine ja vettä joudutaan lisäämään säännöllisesti. Putkiremontin yhteydessä saattaa olla aiheellista harkita lämmitysjärjestelmän uusimista.

Pientalon putkiremontti näkyy vakuutuksessa
 

 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...