Pientaloteollisuus: talokaupoissa tuntuvaa kasvua loppuvuonna 2020

 

Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsenyrityksissä uusien talokauppojen määrä kasvoi vuoden 2020 viimeisellä vuosineljänneksellä 59 % verrattuna vuodentakaiseen. Euromääräisesti nousua kertyi 98 %.

Pientaloteollisuus: talokaupoissa tuntuvaa kasvua loppuvuonna 2020Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Pientaloteollisuus PTT ennakoi sekä rakennuslupiin että talotoimituksiin roimaa kasvua tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla. 

– Korona nosti asumismukavuuden merkityksen aivan uudelle tasolle. Muun muassa etätyön vaatimukset ja toive omasta pihasta saivat asiakkaat liikkeelle, toteaa PTT ry:n johtaja Kimmo Rautiainen

Hyvä vire näkyi Rautiaisen mukaan jo viime kesän asuntomessuilla Tuusulassa, vaikka kävijämäärät jäivätkin kauas tavanomaisista vuosista.

– Kasvanut kiinnostus omakotiasumista kohtaan näkyi aivan selvästi Tuusulassa. Messuille hakeutuivat ennen kaikkea sellaiset asiakkaat, jotka olivat jo päätöksentekonsa paremmalla puolella, Rautiainen sanoo.

Myös PTT ry:n hallituksen puheenjohtaja ja Jämerä Kivitalojen toimitusjohtaja Jari Malkamäki suhtautuu positiivisesti tulevaan.

– Pientalorakentamisen näkymät vuonna 2021 ovat paremmat kuin pitkään aikaan. Rahoituslaitosten lainanantohalu ja kasvukeskusten riittävän laadukas tonttitarjonta ovat edellytyksenä suomalaisten asumistoiveen toteutumiseen, Malkamäki toteaa.

Pientaloteollisuus PTT ry on suomalaisten puu-, hirsi- ja kivitalovalmistajien vuonna 1998 perustama yhdistys, jossa on jäseninä 15 talotoimittajaa ja yli 60 kumppaniyritystä.

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...