Piirinuohousjärjestelmä on päättymässä

 

Nuohousalan Keskusliitto ry on julkaissut liiton uuden OMAnuohooja-toimintamallin. Se on vastaus piirinuohoojajärjestelmän loppumiseen ja sopimusperusteisen nuohouksen alkamiseen.

Asiakas voi jatkossa valita itse haluamansa nuohouspalvelun tuottajan kotiinsa. Tähän asti käytössä ollut piirinuohousjärjestelmä on päättymässä ja nuohousala on siirtymässä sopimusperusteiseen malliin. Muutos tulee voimaan vuoden 2019 alusta, kun pelastuslakia uudistetaan.

Nuohousalan Keskusliitto ry:llä on uusi OMAnuohooja-hakupalvelu. OMAnuohoojat toimivat lakimuutoksesta huolimatta alueilla vakiintuneiden toimintamallien mukaisesti. Nuohousalan Keskusliiton mukaan OMAnuohoojan palveluja käyttäessään asiakas voi varmistua siitä, että palveluntuottaja on kouluttanut itseään ja pitänyt huolta alan tietojen ja taitojen ylläpitämisestä. Paloturvallisuuden lisäksi nuohoustoiminnan tavoitteena on energiansäästö, ympäristönsuojelu ja ihmisten terveys.

Nuohousalan Keskusliitto muistuttaa, että nuohoustarve ei ole poistumassa, vaan kiinteistön omistajalla säilyy vastuu huolehtia, että kiinteistön tulisijat ja hormit nuohotaan lakisääteisin määrävälein.

Nuohous tulee hoitaa vakituisesti asutuissa kiinteistöissä kerran vuodessa ja vapaa-ajan asunnoissa kolmen vuoden välein.

Pelastusviranomaiselle jää valvontavastuu alueellaan, mutta siltä poistuu nuohouksen järjestämisvastuu. Nuohouspalveluihin liittyvät mahdolliset reklamaatioerimielisyydet osoitetaan jatkossa kuluttajaviranomaiselle.

Piirinuohousjärjestelmä on päättymässä
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...