Rakennusalan ammattilaiset ovat korjanneet valesokkeleita urakalla

 
  • Kirjoittaja(t): Lamox Oy
  • Luotu: 11 Elokuu, 2015 - 10:32
  • Muokattu: 11 Elokuu, 2015 - 10:35

Homevaurioituneiden seinärakenteiden korjaukseen on kehitetty patentoitu menetelmä, Termotuote, joka voitti Kosteusturvallisen rakentamisen 1. palkinnon Rakennusfysiikka 2013 päivillä. Termotuotemenetelmän edut ovat nopeus, edullisuus ja oleellisesti lämpimämpi lopputulos. Palkinnon saamisen jälkeen tuotteiden kysyntä yllätti valmistajan Lamox Oy:n. Rakennusfysiikkapäivät 2015 on seuraavan kerran 11/2015 Tampereella. Tampereen Teknillinen Yliopisto TTY:n rakennusfysiikan tutkimusryhmä on järjestänyt Suomen Rakennusinsinöörien Liiton RIL kanssa kansallisen rakennusfysiikkaseminaarin joka toinen vuosi jo vuodesta 2007 lähtien. Seminaarit kokoavat laaja-alaisen kuulijakunnan rakentamisen eri osa-alueilta ja esitykset käsittelevät rakennusfysiikan tutkimuksen ja käytännön sovellusten viimeisimpiä saavutuksia.

Suomessa on yli miljoona omakotitaloa. Valesokkeli perustusratkaisuna on ollut yleinen tapa rakentaa 1960-luvun puolivälistä 1990 luvun alkuun saakka, jonka jälkeen alettiin yleisesti havaita rakenteen kosteuden riskialttius. Määrä on valtava. Valesokkeli on riskikohde, Lähes kaikissa valesokkelirakennuksissa on ongelmia. Yleinen paine kosteusvaurioiden korjaamiseen kasvaa jatkuvasti. Kustannuksiltaan vakavimmat vauriot ovat yleisesti alapohjassa ja märkätiloissa. Rakennuksissa joudutaan tekemään joko suuria korjauksia tai uusimaan tilojen rakenteita. Vauriot alapohjan rakenteisiin on aiheuttanut vesi tai ylimääräinen kosteus, johtuen virheellisistä ratkaisuista.

Tutkituissa rakennuskannassa ulkoseinärakenteissa on esiintynyt 35 %:ssa vaurioita. Suomen pientalokannasta noin 350 000 vaatii korjauksia ulkoseinärakenteissa. Asumisterveysliiton tutkimuksessa on selvinnyt, että 35 % perheistä oli kärsinyt homeen aiheuttamista terveysongelmista. Tutkimusten mukaan alapohjan mikrobivaurion aiheuttajia on rivi- ja ketjutaloissa yhtä usein kuin pientaloissa. Yleinen paine kosteusvaurioiden korjaamiseen kasvaa jatkuvasti.

Termotuote menetelmä

Aikaisemmin valesokkelikorjaus on suoritettu muuraamalla harkko valesokkeliin. Harkkomuurausmenetelmässä on useita työvaiheita ja sitä kautta se on kallis ja hidas toteuttaa, lumikuorman aikana on lisäksi notkahdusvaara. Termotuotemenetelmällä pystyy yksi rakennusmies tekemään korjaustyön, se on nopeampi suorittaa ja kustannukset ovat oleellisesti pienemmät. Uudella termokenkämenetelmällä seinärakenteen lämmöneristyskyky paranee, koska harkko vaihtuu eristeeseen. Korjaus työ tehtynä termotuotemenetelmällä tulee 15 - 20 % edullisemmaksi. Asennustyö lyhenee jopa 60 % harkkomuuraukseen verrattuna.

Haasteet

Haasteena uudella termotuotteella ja -menetelmällä on aikaisemmin ollut sen tuntemattomuus. Termotuotteen etu on se että sitä ovat olleet kehittämässä alan asiantuntijat ja prosessissa on aina eri kehitysversiota testattu käytännössä.

Lisätiedot: toimitusjohtaja   Ahti Hakala 050 - 583 5096
INFO@LAMOX.FI WWW.LAMOX.FI

Luokitukset

Perustus

 
 

 

RakennusFakta.fi

RakennusFakta.fi auttaa löytämään rakennusalan tuotteita ja ratkaisuja

Tutustu palveluun
 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...