Rakennuskannan kosteusvauriot kuriin valvonnalla – Wainu havaitsee muutokset ajoissa

 
  • Kirjoittaja(t): Happo Solutions Oy
  • Luotu: 7 Maaliskuu, 2014 - 12:59
  • Muokattu: 7 Maaliskuu, 2014 - 13:03

Kosteus- ja homevauriot ovat yleisiä koko Suomen rakennuskannassa, ja tulevaisuudessa ongelman ennustetaan edelleen pahentuvan. Eduskunnan tarkastusvaliokunta on ehdottanut mietinnössään (1/2013) toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi, ja painottaa mm. valvonnan lisäämistä koko rakennuksen elinkaaren ajan. Happo Solutions Oy:n Wainu-järjestelmä tarjoaa ainutlaatuisen ratkaisun kosteusolosuhteiden jatkuvaan valvontaan.

Suomen lainsäädäntö edellyttää rakennushankkeiden suunnittelua ja toteutusta sekä rakennusten kunnossapitoa siten, että rakennukset ovat mm. kosteusolosuhteidensa osalta turvallisia ja terveellisiä. Lainsäädäntö ei kuitenkaan ole edellyttänyt rakennusten jatkuvaa valvontaa, mikä on vaikuttanut mittavaksi ongelmaksi nousseiden kosteus- ja homevaurioiden syntyyn. Eduskunnan tarkastusvaliokunta on peräänkuuluttanut toimia rakennusten elinkaaren aikaisen kosteudenhallintaa koskevan ohjauksen ja neuvonnan parantamiseksi. Tällä hetkellä ohjaukseen ei ole olemassa viranomaistahoa, jonka vuoksi kiinteistön pitkäikäisyyttä edistävä ohjaus puuttuu.
 
Kosteusolosuhteiden jatkuvaa valvontaa on osaltaan rajoittanut myös se, että markkinoilla ei ole ollut kustannustehokkaita ratkaisuja valvontaan. Happo Solutions Oy:n kehittämä Wainu-järjestelmä on markkinoiden ensimmäinen edullinen kokonaispalvelu kosteusolosuhteiden jatkuvaan valvontaan sekä homevaurioiden ehkäisemiseen.
 
– Jatkuva valvonta on ainoa tapa havaita home- ja kosteusongelmat ajoissa, toteaa Happo Solutions Oy:n toimitusjohtaja Teemu Partanen. – Siksi on hyvä, että valvontaa koskevat vaatimukset ovat nyt tiukentumassa. Wainu-järjestelmä tarjoaa markkinoiden kattavimman valvontaratkaisun: järjestelmän asentamisen jälkeen kiinteistön omistaja tai hoitaja saa automaattisesti ajantasaista tietoa kosteusolosuhteiden muutoksista. Tulkitsemme mittaustulokset, ja niiden näyttäessä hälyttäviltä lähetämme ammattilaisen tarkastamaan tilanteen. Lopuksi asiakas saa suositukset toimenpiteistä, joilla mahdolliset isommat vauriot voidaan kokonaan välttää. Tarjoamme siis kokonaispalvelun mittauksesta tulosten tulkintaan, tarkastukseen ja korjaussuosituksiin.
 
Wainu-järjestelmä voidaan asentaa yhtä lailla uuteen kuin vanhaan rakennukseen, ja sillä voidaan sekä ehkäistä ongelmia että seurata kosteusvaurioiden jälkeisten korjaustöiden onnistumista. Järjestelmä koostuu lämpötila- ja kosteusantureista, mittaustietoa tulkitsevasta, patentoitavasta menetelmästä sekä asiakkaan käyttöliittymästä. Ammattitason standardit täyttävä järjestelmä sopii olosuhdemuutosten seuraamiseen niin pientaloissa ja vapaa-ajan asunnoilla kuin julkisissa kohteissa, kuten kouluissa ja päiväkodeissa. Wainua voidaan soveltaa myös tarkkaa olosuhdevalvontaa vaativiin kohteisiin kuten museoihin, kirkkoihin ja suojelukohteisiin.
 
Lisätiedot:
 
www.happosolutions.fi
 

Luokitukset

Talotekniikka

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...