Ränni- ja sadevesikaivojen kevätsiivouksen aika

 

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU muistuttaa, että nyt on aika huolehtia pihan ränni- ja sadevesikaivojen toimintakunnosta. Rännikaivoissa saattaa olla syksyn jäljiltä lehtiä ja muuta roskaa. Ne voivat myös olla jään ja lumen peitossa samoin kuin pihan sadevesikaivot.

Ränni- ja sadevesikaivojen kevätsiivouksen aikaKuva: LVI-TU

Kaivojen tehtävänä on ohjata sulamis- ja sadevedet viemäröintijärjestelmään ja siten saattaa ne pois talon rakenteiden läheltä ja piha-alueilta joko kunnalliseen viemäriin tai avo-ojaan. Kaivoja on siis hyvä pitää silmällä ja puhdistaa säännöllisesti, varsinkin näin keväisin.

Mikäli kaivoissa on vielä jäätä ja lunta, ne on syytä sulattaa.

– Jään sulatukseen käy hyvin kuuma vesi. Avotulta tai kuumaa höyryä ei pidä käyttää. Jos tilanne on kinkkinen, kutsu LVI-ammattilainen paikalle. Ammattilaiset voivat myös neuvoa erilaisten jäänsulatusaineiden käytössä, LVI-asiantuntija Marko Kempas LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä sanoo.  

Jos pihan sadevesikaivo on jäätynyt sisäpuolelta, kannattaa harkita sulanapitokaapelin asennuttamista. Se pitää kaivon sulana ja toimintakunnossa. Myös kaivon kannen alle laitettavia jäätymissuojia käytetään.

– Jäisten rännien sulamisvedet voivat valua pitkin kiinteistön rakenteita aiheuttaen vaurioita. Katolta tuleviin rännien syöksyputkiin kannattaakin asennuttaa sulanapitokaapelit, jos ne jäätyvät usein talvisin.

– Kunnollinen sadevesi- ja salaosajärjestelmä on hintansa arvoinen. Mikäli sellaista ei ole, vedet kulkeutuvat talon sokkeleihin ja rakenteisiin aiheuttaen kosteusvaurioita. Vauriot voivat olla piileviä ja tulevat esille vasta vuosien päästä. Silloin niiden korjaaminen on hyvin kallista, Kempas toteaa.

Luokitukset

Piha

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...