Rautakauppojen myynti kasvussa – kiitos kuluttajien

 

Rautakaupan kolmas kvartaali jatkoi alkuvuoden positiivista kehitystä: kasvua oli 2,5 % ja koko alkuvuoden kumulatiivinen kasvu on 6 %. Trendistä heijastuu kuluttajamyynnin kasvu ja ammattimyynnin kasvun hiipuminen.

Rautakauppojen myynti kasvussa – kiitos kuluttajienKuva: Pixabay

– Rautakaupassa on yhä selkeämmin nähtävissä kuluttajamyynnin kasvu ja toisaalta ammattimyynnin kasvun hiipuminen. Uudisrakentamisen hiljenemistä on jo vuoden ajan ennustaneet voimakkaasti laskeneet rakennuslupien määrät. Kuluttajakaupan puolella loppukesän ja alkusyksyn suurin, edelleen yli kymmenen prosentin kasvu saatiin pihan ja puutarhan tuotteissa sekä työvälineissä ja tarvikkeissa, joita kuluttaja käyttää omatoimiseen remontointiin, kertoo rakennus- ja sisustustarvikekaupan alalla toimivien yhteisöjen ja elinkeinonharjoittajien yhdistys RASI ry:n toimitusjohtaja Minna Liuksiala.

RASI:n mukaan korona vaikutti rautakaupan asiakkaisiin voimakkaasti kotia ja pihaa kunnostavien kuluttaja-asiakkaiden aktiivisuuden kasvun kautta. Alalla kehitettiin monenlaisia uusia etäpalvelumalleja, kuten etäsuunnittelupalaverit asiakkaiden kanssa, mallipalojen postitukset sekä palvelut asiakkaiden lähelle tuovat rautakauppa-autot. Uudistukset näkyivät kuluttajakaupan puolella verkko-ostosten määrässä, jossa tapahtui merkittävä kasvu.

Ammattiasiakkaiden ostokäyttäytymisen selvittämiseksi RASI ry teettää tutkimuksen rauta- ja sisustuskaupan ammattiasiakkaille. Tulokset julkistetaan marraskuussa.

– Maailma muuttuu nyt nopeammin kuin koskaan. Koronaepidemia disruptoi kauppaa laajemminkin kuin pelkästään digitalisaation osalta. Meidän täytyy saada tutkittua tietoa siitä, miten rautakauppojen tulisi uudistua ja kehittää ammattiasiakkaidensa palveluita juuri nyt, Liuksiala kertoo. 

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...