RE/MAXin elokuun markkinakatsaus

 

Omakotitalojen myyntiajat lyhentyneet reilusti – RE/MAXilla vilkas kesä

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva RE/MAX on julkaissut Suomen elokuun markkinakatsauksensa.

Käytettyjen kerrostalojen kauppamäärät laskivat heinäkuussa koko Suomessa lähes 10 % verrattuna vuoden 2015 heinäkuuhun. Pääkaupunkiseudulla laskua oli lähes 14 %. Vanhoissa kerrostalokaksioissa kauppoja tehtiin lähes 8 % vähemmän koko Suomessa ja pääkaupunkiseudulla 7 % vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Vanhojen omakotitalojen kauppamäärät laskivat koko maassa lähes 12 % ja pääkaupunkiseudulla reilu 31 %.

”Heinäkuun tilanne oli kaksijakoinen. Vanhojen asuntojen kauppamäärä laski edellisvuoden heinäkuusta noin 8-9 prosenttia. Uusien asuntojen kauppamäärä sen sijaan nousi samaan aikaan yli 6 prosenttia. Kaupankäynnin aktiviteetissä nähtiin suuria alueellisia eroja. Suuria eroja oli myös kiinteistönvälitysliikkeiden kauppamäärien välillä”, kertoo KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila. KVKL:n mukaan Uusien asuntojen kauppamäärän arvioidaan nousseen edellisvuoden tammi-heinäkuusta noin 18 prosenttia.

RE/MAX-ketjun myynti vahvassa kasvussa kesällä

Poiketen alan yleisestä suuntauksesta, RE/MAX-ketjun kauppamäärät kasvoivat 15% edelliseen vuoteen verrattuna ja ketjun myynti saavutti kaikkien aikojen ennätyksen Suomessa. ”Olemme olleet pääkaupunkiseudulla mukana joka neljännessä omakotitalokaupassa ja omakotitalokaupan lievä piristyminen, välittäjien kokemus ja aktiivisuus yhdessä matalien lainakorkojen kanssa, ovat olleet edesauttamassa positiivista kehitystä. Näyttää, että positiivinen vireemme jatkuu myös syksyllä. ”, kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja, Pasi Aalto.

Omakotitalojen myyntiajat lyhenivät selvästi

Käytettyjen kerrostalojen keskimääräiset myyntiajat koko Suomessa pitenivät lähes 6 % verrattuna vuoden 2015 vastaavaan ajankohtaan. Kesäkuuhun 2016 verrattuna myyntiajat pitenivät 7 %. Pääkaupunkiseudulla myyntiajat pysyivät samana heinäkuuhun 2015 verrattuna. Käytettyjen kerrostaloasuntojen myyntiaika heinäkuussa oli koko Suomessa keskimäärin 74 päivää ja pääkaupunkiseudulla 60 päivää.

Käytettyjen kerrostalokaksioiden myyntiajat pitenivät koko Suomessa lähes 11 % verrattuna heinäkuuhun 2015. Kaupungeista kerrostalokaksioiden myyntiajat lyhenivät Turussa yli 30 %, Tampereella reilu 3 %, pääkaupunkiseudulla lähes 2 % ja Lappeenrannassa reilun prosentin.

Omakotitalojen myyntiajat koko Suomessa lyhenivät lähes 11 % viime vuoden heinäkuusta. Myyntiajat omakotitaloissa lyhenivät Tampereella noin 45 %, Lahdessa lähes 36 %, Turussa reilu 23 % ja Lappeenrannassa lähes 23 % verrattuna vuoden 2015 heinäkuuhun. Pääkaupunkiseudulla myyntiajat lyhenivät lähes 9 %. Myyntiajoissa pidentymistä viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna oli Jyväskylässä lähes 30 %. Omakotitalojen keskimääräinen myyntiaika oli koko Suomessa 114 päivää ja pääkaupunkiseudulla 107 päivää.

Neliöhinnat pysyneet tasaisena koko Suomessa

Käytettyjen kerrostalojen neliöhinnat pysyivät lähes samana verrattuna vuoden 2015 heinäkuuhun. Neliöhinnat nousivat Tampereella ja Turussa, ja laskivat pääkaupunkiseudulla, Lappeenrannassa, Jyväskylässä sekä Lahdessa.

Käytettyjen kerrostalokaksioiden neliöhinnat koko Suomessa laskivat hieman viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Neliöhinnat kerrostalokaksioissa laskivat pääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Lappeenrannassa verrattuna heinäkuuhun 2015. Nousua neliöhinnoissa oli Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä.
Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi


Suomessa ensimmäinen RE/MAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

RE/MAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 7 000 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. RE/MAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. RE/MAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

RE/MAXin elokuun markkinakatsausKuvituskuva.

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...