Saunoja, laitureita ja mökkipaketteja OmaMökki-messuilla

 

Suomi asuu 2015 -tutkimuksen mukaan mökkeily on suomalaisille rakas harrastus. Lomakiinteistöjä on yli 700 000 ja yli 600 000 suomalaisella kotitaloudella on vapaa-ajan asunnon osto-, myynti-, rakentamis- tai korjaamisaikeita. OmaMökki-messut 7.–10.4.2016 Messukeskuksessa, Helsingissä on mökkeilijän aarreaitta.

Viime vuonna tehdyn Suomi asuu 2015 -tutkimuksen mukaan noin neljä miljoonaa suomalaista eli noin 1,8 miljoonaa taloutta harrastaa mökkeilyä joko omalla tai toisten mökillä, ja lomakiinteistöjä on Suomessa yli 700 000. Yli 600 000 suomalaisella kotitaloudella on vapaa-ajan asunnon osto-, myynti-, rakentamis- tai korjaamisaikeita.

OmaMökki-messuilla 7.–10.4. Messukeskuksessa Helsingissä on laaja tarjonta vapaa-ajan asumiseen liittyviä tuotteita ja palveluita. Esillä on muun muassa laitureita, ulkoaltaita, mökkipaketteja, saunoja ja muita ulkorakennuksia, mökkitontteja ja jätehuoltoon liittyviä palveluja. OmaMökki-messujen tarjontaa täydentävät hyvin myös pihan ja puutarhan perustamiseen ja hoitoon keskittyvän OmaPihan sekä Sisusta!-tapahtumien tuotevalikoima.

Saunominen on suomalaisten sydämissä

Yksi OmaMökki-messujen suosituimmista teemoista on saunat ja saunominen. Messujen uudistuneella Lempisauna-alueella on saunoja ja saunatuotteita sekä asiaa niin saunan terveysvaikutuksista kuin siitä, miten saunassa on sopivaa käyttäytyä. Saunaetiketistä Lempisaunan lavalla kertoo Mirva Saukkola, Anna Perhon vetämässä paneelikeskustelussa pohditaan saunan ja vallankäytön suhdetta ja Minna Jutin luotsaamassa paneelissa sitä, onko saunasta matkailuvaltiksi. Saunasta, saunakulttuurista ja saunan rakentamisesta kertoo Suomen saunaseura.

Lempisauna-alueen saunakaupassa on tarjolla saunatuotteita moneen lähtöön. Saunoja, kiukaita ja muita saunaan liittyviä tuotteita on tarjolla laajasti myös Lempisauna-alueen vieressä olevalla mökkialueella. Saunatekstiilejä, kylpytakkeja ja pyyhkeitä löytyy muun muassa Lapuan kankureilta, Johanna Gullichsenilta, Nest Factoryltä ja Luin Oy:ltä.

Sopiiko aurinkosähkö sinun mökillesi?

Omakotiliiton osastolla 3g41 voi laskettaa maksutta, onko aurinkosähköjärjestelmän käyttöönotto taloudellista omalla mökillä. Messujen aikana on kartoitettavissa alue Helsingistä Tampereelle, mutta jatkossa aurinkosähkön soveltuvuus on selvitettävissä koko maassa.

Tietoa mökkeilystä sekä meri-, vesistö- ja saaristoalueista

Saaristoasiain neuvottelukunnan, Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän, Suomen Ympäristökeskuksen yhteistosastolla saa tietoa saaristo- ja vesialuiden palveluista. Osastolta saa tietoa myös MMM:n teettämästä Mökkiläisbarometrista. Perjantaina, 8.4. klo 14.00 Suuri mökkiläisseminaari kokoaa eri puolueiden edustajat keskustelemaan vapaa-ajan asumiseen liittyvistä asioista. Ennen seminaaria julkistetaan Vuoden mökkiläinen.

OmaMökki-messut järjestetään osana Kevätmessuja 7.–10.4.2016 Messukeskuksessa, Helsingissä samaan aikaan Oma Koti, OmaPiha, Lähiruoka & Luomu ja Sisusta!-tapahtumien kanssa. Tapahtuma avoinna to-la klo 10-18 ja su klo 10-17. Liput ovelta tai edullisemmin ennakkoon Messukeskuksen verkkokaupasta.

Saunoja, laitureita ja mökkipaketteja OmaMökki-messuilla

Luokitukset

Piha

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...