Sievitalot rakentaa kolme rivitaloa Kangasalalle

 

Metsähallituksen Kiinteistökehitys on myynyt Sievitaloille keskeisellä paikalla Kangasalan keskustan tuntumassa olevan tontin, jolla on rakennusoikeutta 1300 kerrosneliömetriä. Sievitalot aloittaa tontilla kolmen rivitalon rakentamisen jo tänä keväänä.

- Meillä on harvemmin myynnissä tällaisia upeita kohteita kaupunkien keskustoissa, kertoo Metsähallituksen myyntineuvottelija Sini Tuominen.

Metsähallituksen Kiinteistökehitys kasvattaa valtion maa- ja vesiomaisuuden arvoa kaavoittamalla, vuokraamalla, myymällä ja ostamalla. Suurin osa Metsähallituksen myymistä tonteista on vapaa-ajan tontteja, mutta joitakin keskustoissa olevia asuntorakentamiseen tarkoitettuja tonttejakin on välillä kaupan.

Sievitalot rakentaa kolme rivitaloa KangasalalleKuva: Sievitalo

Kangasalla jää vielä myyntiin toinen vastaava tontti ja kokonainen kortteli, joka voidaan myydä kokonaisena tai osissa. - Näissä kohteissa on paljon rakennusoikeutta loistavien liikenneyhteyksien varrella, Tuominen kertoo.

Sievitalot rakentaa nyt myydylle tontille muuttovalmiin Asunto Oy Kangasalan Apilaniityn. Apilaniittyyn kuuluu kolme rivitaloa, joissa on yhteensä 16 asuntoa. Näistä yli puolet on jo varattu.

- Etsimme tontteja Tampereelta ja lähialueilta ja totesimme tämän paikan hyväksi, Sievitalojen aluejohtaja Ari Heinonen kertoo. Läheltä löytyy kaikki tarvittava ja Tampereellekin on vain parinkymmenen minuutin matka.

Heinonen kertoo, että rakennettavat asunnot ovat täydenpalvelun asuntoja, joissa yhtiövastikkeeseen kuuluu mm. talotekniikan huolto, turva- ja vartiointipalvelu sekä pihanhoitopalvelu.

- Olemme edelläkävijä rakentamisessa, jossa luodaan asumiseen lisäarvoja yhtiövastikkeeseen sisältyvillä palveluilla, Heinonen kertoo. Meillä on vastaavanlaisia kohteita valmistumassa ja työn alla mm. Tampereen Niemenrannassa ja Vuoreksessa.

Heinosen mukaan Tampereella ja sen läheisissä kasvukeskuksissa on nyt rakentamisella hyvät näkymät.

Kangasalan kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen kertoo, että Kangasalle valmistui viime vuonna ennätysmäärä, yhteensä 470, uutta asuntoa.

- Kangasala on voimakkaasti kehittyvä osa Tampereen kaupunkiseutua. Asukasmäärä on kasvussa ja etenkin perheasumiseen soveltuville asunnoille on kova kysyntä, Lahtinen jatkaa.


Metsähallitus on monipuolisen biotalouden edelläkävijä. Olemme valtion liikelaitos, jonka hallinnassa on kolmannes Suomen pinta-alasta. Hoidamme ja kehitämme vastuullisesti valtion omistamia maa- ja vesialueita siten, että ne hyödyttävät mahdollisimman hyvin koko yhteiskuntaa.

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...