Start up -yritys tuo pientaloasukkaille ratkaisun rakenteiden homevaurioiden ehkäisemiseen

 
  • Kirjoittaja(t): Miktech Oy
  • Luotu: 29 Heinäkuu, 2013 - 11:27
  • Muokattu: 29 Heinäkuu, 2013 - 11:32

Suomessa on n. 1,2 miljoonaa omakotitaloa ja yli 0,5 miljoonaa kesämökkiä, joiden rakenteissa piilee kosteus- ja homevaurioiden riski. Start up -yritys Happo Solutions Oy tuo ensimmäisenä markkinoille kuluttajille suunnatun ratkaisun, jolla rakenteiden homekasvulle altistavat olosuhteet voidaan havaita ja ongelmat torjua ajoissa.

Pientalojen suurimmat kosteus- ja homevaurioiden riskit sijaitsevat ala- ja yläpohjan rakenteissa. Rakenteiden kuntoa seurataan tällä hetkellä lähinnä aistinvaraisesti. Kosteutta tutkitaan tarkemmin tavallisesti vasta silloin, kun se on jo aiheuttanut homevaurioita, joiden korjaus vaatii laajaa ja kallista remonttia.

Happo Solutions Oy lanseeraa nyt Wainu-palvelukokonaisuuden asuintalojen ylä- ja alapohjan kosteusolosuhteiden valvontaan. Wainu-järjestelmä koostuu lämpötila- ja kosteusantureista, mittaustietoa tulkitsevasta menetelmästä sekä asiakkaan käyttöliittymästä. Anturit mittaavat tarkasti rakenteiden kosteusolosuhteita, ja innovatiivinen, patentoitava menetelmä laskee mittaustiedosta algoritmin avulla riskin homevaurioiden kehittymiselle kullakin hetkellä. Käyttäjä saa reaaliaikaisen tiedon yksinkertaisessa muodossa älypuhelimen, muun mobiililaitteen tai internetkäyttöliittymän kautta. Järjestelmään kertyy myös historiatietoa, joka on avuksi esimerkiksi asuntoa myydessä.

Wainu-järjestelmä varoittaa käyttäjää, jos homekasvun todennäköisyys kasvaa. Se antaa myös suositukset toimenpiteistä. Kyseessä on kokonaispalvelu, jossa asiantuntijat vastaavat järjestelmän hankinnan jälkeen asennuksesta, huollosta ja ongelmien ratkaisemisesta sekä jatkotoimenpiteistä Wainun hälyttäessä. Saatavilla on lisäksi kattava etäpalvelu, jossa asiantuntija valvoo rakennuksen kosteusolosuhteita ja ottaa yhteyttä, jos ne muuttuvat merkittävästi.

– Wainu-järjestelmä palvelee pientaloasukkaita, jotka haluavat huolehtia talonsa kunnosta sekä välttää homevaurioiden aiheuttamia kustannuksia ja terveysriskejä. Wainun avulla talon terveystilaa voidaan seurata tarkasti, luotettavasti ja edullisesti. Järjestelmä on kätevä myös kesämökkien omistajille; kosteusolosuhteita voi seurata esimerkiksi talven aikana käymättä itse paikan päällä, toteaa toimitusjohtaja Teemu Partanen Happo Solutions Oy:stä.

Wainu on markkinoiden ensimmäinen kuluttajille suunnattu, edullinen kokonaispalvelu rakenteellisten vikojen tai puutteellisen tuuletuksen aiheuttamien homevaurioiden ehkäisemiseen. Tällä hetkellä markkinoilla on lähinnä ammattikäyttöön tarkoitettuja, korkeasti hinnoiteltuja mittalaitteita ja kuivaimia. Nykyratkaisuihin ei myöskään sisälly asiantuntijapalvelua.

Wainu-palvelukokonaisuus tulee kuluttajien saataville vuoden 2013 aikana sekä verkkokaupassa että valtakunnallisen jälleenmyyjäverkoston kautta.
 
Lisätiedot:
Teemu Partanen, toimitusjohtaja, Happo Solutions Oy, www.happosolutions.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Happo Solutions Oy on mukana Miktech Oy:n start up -intensiivivalmennuksessa, jota toteutetaan Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus -hankkeessa. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

Luokitukset

Rakenteet

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...