Suomalainen kokee suuret hetkensä mökillä

 

Mökki on suomalaisen elämän suuri näyttämö, jolla seikkaillaan lapsuudet seikkailut, harjoitellaan ensisuudelmat, jännitetään appiukkoa, kiukutellaan miniöille, koetaan onnet, surut ja parhaat löylyt. Maahenki-kustantamon Mökillä-antologiaan on koottu 32 tekstiä samannimisen kirjoituskilpailun parhaimmistosta.

Talonpoikaiskulttuurisäätiön yhdessä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran, Maahenki-kustantamon, Maaseudun Sivistysliiton ja A-lehtien kanssa järjestämä kirjoituskilpailu oli käynnissä vuoden 2015 marraskuusta vuoden 2016 elokuuhun saakka. Valtakunnalliseen, kaikille avoimeen kirjoituskilpailuun tuli yli 900 tekstiä 876 kirjoittajalta.

Mökillä-kirjoituskilpailun aiheena oli mökkeily Suomessa ennen ja nyt. Kilpailuun lähetetyissä teksteissä suomalainen mökkielämä esittäytyy koko moniulotteisuudessaan. Mökkimuistot ja -kokemukset ovat monille muistoista ja kokemuksista vahvimpia, kestävimpiä, tärkeimpiä, parhaimpia – joskus myös kamalimpia. Kilpailun puhuttelevimmissa teksteissä, jotka pääsivät Mökillä-antologiaan ja kilpailun palkintosijoille, painottuvat mökin merkitykset ihmisten tarinoissa ja mökkielämään liittyvät vahvat tunnekokemukset.

Antologian teksteissä mökkejä ja mökkeilyä käsitellään niin proosan kuin runon keinoin, niin realistisesti muistellen kuin fiktion kautta, niin humoristisesti, dramaattisesti, pohdiskelevasti kuin lyyrisestikin. Esiin pääsevät monenlaiset mökit, mökkeilijät ja mökkimaisemat ympäri Suomea. Kokoelma tarjoaa jokaiselle joskus mökillä olleelle sekä riemastuttavia ja liikuttavia samastumisen hetkiä että uusia ja yllättäviä näkökulmia.

Kirja sopii jokaiselle, joka haluaa lukea mökistä tai mökillä – tai viedä mökille tuliaisen, josta on iloa pitkään.

Mökillä-antologia julkistettiin Mökillä-kilpailun palkintojenjaon yhteydessä tiistaina 25.4.2017 Helsingissä. Palkittavat kirjoittajat olivat Jukka Ahola, Saana Antinkaapo, Tiina Aalto, Tytti Heikkinen, Essi Pulkkinen ja Virve Nyyssönen.

Suomalainen kokee suuret hetkensä mökilläMaahenki on kulttuurikustantamo, joka on erikoistunut luontoon, taiteeseen, käden taitoihin, ruokaan ja ortodoksiseen kirjallisuuteen. Yhtiön kustantaja ja toimitusjohtaja on Johanna Korhonen.

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...