Syyskuussa voimaan astuva uusi energiamerkintädirektiivi ohjaa kuluttajia hankkimaan energiatehokkaampia laitteita

 
  • Kirjoittaja(t): Scanoffice Oy
  • Luotu: 20 Toukokuu, 2015 - 16:44
  • Muokattu: 20 Toukokuu, 2015 - 16:48

Tämän vuoden syyskuussa voimaan astuva uusi energiamerkintädirektiivi, ErP LOT 1 , koskee  kaikkia lämmitykseen ja lämpimän veden tuottamiseen tarkoitettuja lämpöpumppuja, joiden teho on maksimissaan 70kW. Erp LOT 2 -direktiivi koskee lämminvesivaraajia.  

26.9.2015 jälkeen kaikissa Euroopassa myydyissä ja asennetuissa maalämpö- sekä ilmavesi-lämpöpumpuissa tulee olla energiamerkintä. Laitteeseen kiinnitettävässä tarrassa pitää olla tiedot laitteen energialuokasta, äänitasosta sekä nominaalitehosta. Myös kaikissa Euroopassa myydyissä ja asennetuissa lämminvesivaraajissa tulee olla energiamerkintä, josta käy ilmi lämpöhäviö W sekä varaajan tilavuus.

Uuden direktiivin tavoitteena on ohjata kuluttajia kiinnittämään yhä enemmän huomiota laitteiden energialuokkaan ja näin suunnata hankintoja entistä energiatehokkaampiin laitteisiin.
Scanoffice  Group -yhtiön yritykset ovat ensimmäisiä lämpöpumppujen maahantuontiyrityksiä, joilla on vaadittavat energiamerkinnät laitteissa jo nyt. Yhtiön edustamat laitteet kuuluvat kaikki parhaaseen energialuokkaan.
 

Lisätietoja: 
 
Pasi Hirvijärvi, p. 040-5353415, pasi.hirvijarvi@scanoffice.fi
Scanoffice Group on Pohjoismaiden suurin lämpöpumppujen- ja ilmakäsittelylaitteiden maahantuonti- ja tukkuliike. Scanoffice Groupille on alan paras asiantuntemus sekä laajin lämpöpumppuvalikoima;  ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, poistoilmalämpöpumput, maalämpöpumput sekä kiinteistölämpöpumput.  Asiakaskuntamme koostuu pääasiassa kylmä- ja LVI-alan urakoitsijoista ja toimimme koko Skandinavian alueella. Valitsemme tuotevalikoimaamme ainoastaan alan parhaat ja luotettavimmat merkkituotteet. Laadun ja tehokkuuden varmistamiseksi testaamme tuotteet aina Scanoffice Groupin omassa testilaboratoriossa sekä osan yhteistyössä VTT:n kanssa. Vantaalla sijaitseva suomalainen yhtiö on perustettu vuonna 1984. Liikevaihto vuonna 2014 oli yli 34,5 miljoonaa euroa. 

 

 

RakennusFakta.fi

RakennusFakta.fi auttaa löytämään rakennusalan tuotteita ja ratkaisuja

Tutustu palveluun
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...