Takorautaiset ideat eurooppalaistuvalle pihalle

 
  • Kirjoittaja(t):

Kotipihaa ja pihapiiriä hyödynnetään nykyasumisessa kausi kaudelta yhä enemmän. Puutarhaan ja asumuksen tuntumaan suunnitellaan oleskelutiloja sekä grillauspaikkoja ja pihan viihtyvyyteen ja ulkonäköön panostetaan muutenkin kuin hankkimalla vuosittain paleltuneiden kasvien tilalle uudet.

Uudistusten tuulet puhaltelevat meille Suomeen myös muualta Euroopasta, jossa puutarha on ollut oma merkittävä elementtinsä jo pitkään. Näyttävät takorautaportit ja -aidat, aurinkokellot ja kauniisti patinoituneet puutarhakalusteet ovat tuttuja vaikkapa ranskalaisista ja englantilaisista TV-sarjoista.

Maailman pihamaat, suuret ja loistokkaat.

Aidan rakentamisen kannattaa aina olla perusteltu. Useimmiten aitaa tarvitaan rajaamaan oma pihamaa kaupungin tai naapurin tontista, jolloin se toimii maamerkkinä ja estää esimerkiksi lemmikkien epätoivottavat vierailut naapurin palkintokukkapenkissä. Joskus aita voidaan hankkia puhtaasti kiinteistön näyttävyyttä lisäämään tai mikä olisikaan oivallisempi kiipeilyalusta kärhöille ja köynnösruusuille kuin takorautainen kaariportti.

Nykyisin monesti myös turvallisuus on eräs kriteeri takorauta-aidan hankintaan. Jos tarvetta on, niin takoraudasta voidaan myös tehdä ikkunoihin turvaristikot, jotka toimivat samalla koristeellisina elementteinä. Takoraudalla on puolellaan materiaalina muutamia lyömättömiä ominaisuuksia. Sen säänkestävyys on vertaansa vailla ja päädyttäessä tuotteen sinkitykseen ei ruostekaan raiskaa. Aitaa voidaan luonnehtia käytännössä ikuiseksi, eikä sitä tarvitse huoltaa. Takoraudasta valmistettu aita tai portti on ulkoiselta olemukseltaan ilmava eikä estä näkyvyyttä liikaa. Tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja, joista löytyy yksilöllinen ja toimiva ratkaisu. Suunnitteluun kannattaa kuitenkin paneutua huolella, jotta lopputulos sopii kokonaisuuteen ja on ilo silmälle.

Pihan ja puutarhan somistusmahdollisuudet takorautatuotteilla eivät suinkaan rajoitu aitoihin ja portteihin, vaan alan liikkeissä on tarjolla eri mallistoja puutarhakalusteista, amppelitelineitä, koristeellisia ripustuskannakkeita ja vaikkapa lintujen kylpyaltaita. Viisaasti sijoiteltuna ne tuovat puutarhaan ilmeikkyyttä.

Luokitukset

Piha Artikkelit

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...