Jätevesi
Jätevedet haja-asutusalueilla
Jätevesien käsittely haja-asutusalueilla tulee miettiä ensisijaisesti oman lähiympäristön hyvinvoinnin parantajana. Oma ranta ja ennen kaikkea oma kaivo ovat tärkeintä tässä asiassa; eihän kukaan halua pilata omaa lähiympäristöään. Toinen asia, joka pitää muistaa, on erilaisten teknisten järjestelmien järkevä toimintaikä. Erilaisten selvitysten mukaan suurin osa käytössä olevista jätevesijärjestelmistä on yli 20 vuotta vanhoja, hälyttävän moni vielä tätäkin vanhempia. Ei kai kukaan voi realistisesti olettaa, että mikään normaali kiinteistön kuluva osa kestää ikuisesti. 20 vuodessa esimerkiksi keittiö, katto ja monet muut talon sisällä olevat osat on saatettu vaihtaa jo moneen kertaan. Samaan aikaan 30-vuotiaat sakokaivot jatkavat pihalla ikuista työtään.
Artikkelit
RakennusFakta.fi
RakennusFakta.fi auttaa löytämään rakennusalan tuotteita ja ratkaisuja
-
Viemärietiketti: Maskeja ja käsipyyhkeitä ei saa laittaa wc-pönttöön!
Helsingin seudun ympäristöpalveluiden mukaan sen jätevedenpuhdistamoille saapuu vuosittain yli 1000 tonnia sinne kuulumatonta roskaa, mikä aiheuttaa tukoksia, joiden avaaminen on pois viemäristölle tärkeästä kunnostustyöstä.
-
Desinfioivat puhdistusliinat, kosteuspyyhkeet ja nenäliinat eivät kuulu wc-pönttöön
Koronavirustilanteen johdosta erilaisten paperien ja puuvillakuituisten hygieniatuotteiden käyttö on lisääntynyt runsaasti.
-
ARTIKKELI: Rantakiinteistöjen jätevesiuudistus etenee hitaasti
Vanhojen ranta- ja pohjavesialueiden jätevesijärjestelmien uudistamisurakka jatkuu tulevina vuosina.
-
Haja-asutusalueen jätevesien hoidolle uusi takaraja
-
Biolan: vuosi laittaa jätevesijärjestelmät kuntoon
-
Haja-asutusalueen jätevesien hoidolle uusi takaraja
Kunnallisen viemäröinnin ulottumattomissa sijaitsee lukuisia ennen vuotta 2004 rakennettuja kiinteistöjä, joiden jätevesijärjestelmä on puutteellinen. Näiden kiinteistöjen erivapaus loppuu 31. lokakuuta 2019, johon mennessä vanhojenkin kiinteistöjen on...
-
TUOTEUUTUUS: Betonirunkoinen Rudus-pumppaamo kestää
-
Näin helpotat sako- tai umpikaivon tyhjennystä talvella
RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet
Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...