Tarpeettomat tavarat Vantaan Koivukylän Sorttiin

 

Vantaan Koivukylän Kierrätyskeskuksen yhteyteen avataan uusi Sortti-pienasema. Se helpottaa kaupunkilaisia pääsemään kätevästi eroon ylimääräisistä tavaroistaan. Jos tavara ei kelpaa sellaisenaan uudelleenkäyttöön, sen voi jättää Sortti-pienasemalle hyödynnettäväksi raaka-aineena tai energiana.

Tarpeettomat tavarat Vantaan  Koivukylän Sorttiin

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy aloittavat kiertotaloutta edistävän yhteistyön marraskuussa. Vantaan Koivukylän Kierrätyskeskuksen yhteyteen avataan 15.11. asukkaille HSY:n Sortti-pienasema, jonne toimitetut tavarat hyödynnetään joko materiaalina tai energiana. Kierrätyskeskuksen lahjoituspisteelle voi tuoda uudelleenkäyttöön sopivaa tavaraa samaan tapaan kuin aiemminkin.

- Uusi palvelukokonaisuus helpottaa asukasta pääsemään kätevästi eroon tarpeettomista tavaroistaan. Asukkaan ei tarvitse tietää etukäteen, kelpaako hänen tuomansa tavara vielä uudelleen käyttöön vai onko se jätettä. Tämän arvion teemme hänen puolestaan paikan päällä, iloitsee uudesta palvelusta HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

- Yhteispalvelun avulla entistä suurempi osa käyttökelpoisista tavaroista voidaan ohjata uudelleenkäyttöön ja näin pidentää niiden käyttöikää, Kierrätyskeskuksen toimitusjohtaja Juha Lehtikuja sanoo.

- Tämänhetkisten arvioiden mukaan yhdyskuntajätteeksi päätyvästä tavarasta peräti 10–20 % on uudelleenkäyttökelpoista. Kuitenkin vain 1–2 % yhdyskuntajätteestä saadaan tällä hetkellä uudelleenkäyttöön, minkä vuoksi menetämme valtavasti luonnonvaroja ja aiheutamme aivan turhia kasvihuonekaasupäästöjä, Lehtikuja jatkaa.

Uusi palvelukokonaisuus pyrkii helpottamaan kaupunkilaisten kierrätysmahdollisuuksia ja sen myötä säästämään luonnonvaroja.

Kierrätyskeskuksen tavaroiden lahjoituspisteellä otetaan maksutta vastaan hyväkuntoista kodin käyttö- ja sisustustavaraa, huonekaluja sekä siistejä ja ehjiä vaatteita ja tekstiileitä. Polkupyöriä ja kodin sähkö- ja elektroniikkalaitteita lahjoituspisteellä otetaan vastaan kaiken kuntoisena.

Jos tavara ei kelpaa uudelleen käytettäväksi, sen voi jättää samalla piha-alueella olevalle Sortti-pienasemalle käsittelymaksua vastaan. Maksullisia vastaanotettavia jätteitä ovat sekajäte, poistotekstiili, puu sekä muovi. Maksutta pääsee eroon metallista. Hinnat löytyvät verkkosivuilta hsy.fi/sorttipienasema.

Palvelua täydentää samalla piha-alueella sijaitseva Rinki-ekopiste, johon voi viedä samalla reissulla kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia sekä pienmetallia ja paperia. Alueella on myös vaarallisen jätteen kontti.

Toimi näin:

  1. Vie Rinki-ekopisteeseen muovi-, lasi- ja kartonkipakkaukset, paperi ja pienmetalli.
  2. Aja Kierrätyskeskuksen lahjoituspisteelle. Jätä sinne käyttökelpoiset tavarat ja sähkölaitteet. Jos sinulla on vaarallista jätettä, täytä asiakastietolomake ja vie vaarallinen jäte omaan keräyskonttiin.
  3. Tuo Sortti-pienasemalle Kierrätyskeskukseen kelpaamattomat huonekalut ja tavarat. Maksa ne eSortti.fi-palvelussa tai itsepalvelumaksulaitteella.

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...