Thermia Diplomat Inverter - uusi invertteriohjattu lämpöpumppu markkinoille

 
  • Kirjoittaja(t): Thermia
  • Luotu: 26 Elokuu, 2015 - 12:15
  • Muokattu: 26 Elokuu, 2015 - 12:24

Thermian uusi, erityisesti omakotitalojen energiasaneerauksiin kehitetty maalämpöpumppu on lämmityskauden lämpökertoimellaan (SCOP) 5,40 markkinoiden tehokkain. 

Thermia Diplomat Inverter on kokonaan uuden sukupolven maalämpöpumppu, jonka tehokkuus perustuu täysin uudistettuun kierroslukuohjattuun kompressoritekniikkaan. Maalämpöpumppu reagoi erittäin herkästi ja nopeasti vaihtuvaan lämpötehontarpeeseen, joten maalämpöpumpulla lämmittäminen on entistäkin joustavampaa ja tehokkaampaa. Thermia Diplomat Inverterin hyötysuhde (COP) on erittäin korkea 4,67 ja lämmityskauden lämpökerroin jopa (SCOP) 5,40.

” Talonomistaja saa maalämpöpumpustaan vielä SCOP:inkin lupaamaa suuremman edun. Thermia Diplomat Inverter tuottaa kuumakaasunvaihtimensa HGW:n ansiosta lämmintä vettä samalla, kun lämmittää taloa. Lämmintä vettä syntyy siten mahdollisimman edullisesti. Se ei paljastu kertoimista, mutta näkyy talon omistajan energialaskussa”, lupaa Thermian maanjohtaja Jaakko Tomminen Oy Danfoss Ab:sta.

Thermia Diplomat Inverter maalämpöpumpun teholuokka on 6-17 kW. Se on kehitetty erityisesti maalämpöratkaisuksi saneerauskohteisiin ja on parhaimmillaan hieman suuremmissa, noin 175 m2:n ja sitä suuremmissa omakotitaloissa. Se on hyvä lämmitysratkaisu myös uusiin omakotitaloihin erityisesti silloin, kun lämpimän käyttöveden tarve on suuri. Integroidun lämminvesivaraajan tilavuus on 180 l.  Haluttaessa se hoitaa myös kiinteistön jäähdytystä edullisesti.

Thermia Diplomat Duo Inverterissä lämmönvaraaja on erillinen. Duo on tarkoitettu kohteisiin, joissa käyttövedentarve on erityisen suuri tai joissa on hyvin matala huonekorkeus. Laitteen korkeus on vain 1538 mm. Varaajan tilavuus on valinnainen.

Thermia Diplomat Inverterin ohjaustekniikkaa kehitettäessä on panostettu myös maalämpöpumpun ohjauksen helppokäyttöisyyteen.  Helppokäyttöinen ja värillinen kosketusnäyttö on selkeä ja opastaa käyttäjäänsä. Maalämpöpumppua voi ohjata myös etänä verkon kautta.

Thermia Diplomat Inverterin voi tyylikkään muotoilunsa puolesta hyvin sijoittaa myös näkyville esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen, missä se ei lainkaan häpeile moderneimpien kodinkoneiden rinnalla.

Maalämpöpumpulla on viiden vuoden takuu.

Thermia lanseerasi ensimmäisen sisäänrakennetulla lämminvesivaraajalla varustetun maalämpöpumppunsa Ruotsin markkinoille vuonna 1973. Ruotsissa on yhä edelleenkin käytössä lukuisia 1970-luvulla asennettuja Thermia-maalämpöpumppuja.

Thermia Diplomat Inverter tulee myyntiin 26. elokuuta ja sitä voi tilata Thermian jälleen- myyjiltä kautta maan.

Lisätietoa:
Yrjö Urjansson, Thermian tuotepäällikkö, Oy Danfoss Ab, Puh: 020 701 0600, 040 840 1288, yrjo.urjansson@thermia.fi, www.thermia.fi

 

 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...