Tulikiven ensimmäinen seinäkiuas sai muotonsa superellipsiltä

 

Vuolukivipintainen Routa-kiuas säästää tilaa saunassa

Tulikiven design-kiukaiden valikoima kasvaa ensimmäisellä seinäkiukaalla. Superellipsin muotoinen Routa-kiuas säästää tilaa saunassa. Pienten suojaetäisyyksien ansiosta lauteet voi asentaa lähelle kapeaa sähkökiuasta. Siksi se sopii löylyn lähteeksi myös pieniin saunoihin. Samalla uudistuu Fennia Prize -palkinnon voittanut keraaminen Nuoska-kiuas, joka on päässyt saumoistaan. Kiukaan linjakasta muotoilua on virtaviivaistettu jättämällä pystysaumat kokonaan pois. Uudet kiukaat ovat esillä Habitaressa Tulikiven messuosastolla 6f149.

Pieni kiuas, suuri kivitila ja muhkeat löylyt

Routa-seinäkiukaan pelkistetty muoto jatkaa samaa linjaa Tulikiven muiden kiukaiden kanssa, jotka ovat suosittuja erityisesti sisustamisen ammattilaisten parissa. Routa-kiukaan on suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen. Tulikiven kiukaiden muotoiluprosessissa painottuu kokonaisvaltainen saunanautinto: löylyn laatu, turvallisuus ja design.

– Superellipsin muodossa yhdistyvät suorakaiteen ja pyöreän piirteet. Muoto sopii erityisen hyvin saunaan, sillä syvyydeltään 30-senttinen kiuas vie vain vähän tilaa. Vastukset on sijoitettu kiukaaseen niin, että pienistä ulkomitoista huolimatta kivitila on suuri. Näin saunaan saadaan pehmeät ja kosteat löylyt, kertoo Mika Moilanen.

Vaakauritettu vuolukiviverhoilu varaa lämpöä ja luovuttaa sitä pitkään. Se auttaa kuivattamaan saunan löylyjen jälkeen, mikä on hyväksi lauteille ja muille puuosille. Roudan etuna ovat lisäksi pienet suojaetäisyydet, jotka helpottavat kiukaan sijoittelua. Vuolukivinen pinta ei kuumene polttavan kuumaksi, joten lauteet voi asentaa hyvin lähelle kiuasta. Suojaväli lauteisiin on pienimmillään 20 millimetriä ja seinään 50 millimetriä. Näin lauteista voi rakentaa isommat tai saunan tilavuuden pitää pienenä.

Routa-kiukaasta on saatavana kolme teholuokkaa, joista löytyy teholtaan sopiva vaihtoehto 3–13 kuutiometrin kokoisiin saunoihin. Kiukaaseen voi valita joko manuaalisen tai elektronisen ohjauksen. Jos kiukaaseen valitaan elektroninen ohjaus, sen voi kytkeä KNX-taloautomaatiojärjestelmään. Routa-kiukaasta on tulossa marraskuussa myyntiin teräsverhoiltu versio nimeltään Halla, jota saa mustana ja valkoisena.

Tulikiven ensimmäinen seinäkiuas sai muotonsa superellipsiltä

Entistä virtaviivaisempi ulkoasu Nuoska-kiukaalle

Vuonna 2012 Fennia Prize -palkinnolla muotoilustaan palkittu Nuoska-kiuas uudistuu. Aiempi laattapinta korvataan uudella keraamisella pintaverhoilulla, josta pystysaumat on jätetty kokonaan pois. Näin kaunis mattapinta on entistäkin yhtenäisempi. Toive uudistukseen on saatu asiakkaalta. Nuoska voidaan integroida lauteisiin upottamalla kiukaan alaosa lauderakenteisiin. Kiukaan väriksi voi valita valkoisen tai mustan.

– Useimmat valitsevat Nuoskasta integroidun mallin, sillä se luo saunaan ylellistä kotikylpylän tunnelmaa. Lauteiden keskellä olevan kiukaan pintalämpötila pysyy alhaisena, joten pinta ei polta ihoa, vaikka siihen koskisi vahingossa. Tämä on tärkeää varsinkin lapsiperheissä, Moilanen mainitsee.

Ensimmäinen uudistettu Nuoska-kiuas tullaan asentamaan pian ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen uuteen kotiin. Rakennusprojektia voi seurata Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/KaisaGoesHome/

– Saunomisesta halutaan kaikkia aisteja hellivä kokonaisvaltainen nautinto. Aiemmin saunat olivat usein viimeisimpiä kohteita, jotka asunnosta suunniteltiin. Enää lauteita ei rakenneta jämälaudoista, vaan saunakokonaisuuksien suunnitteluun satsataan. Siksi Tulikivi haluaa panostaa kiukaiden muotoiluun, Moilanen summaa.

Nuoska-kiukaaseen kuuluu seinälle tai kattoon asennettava keraaminen lämpöanturi, joka mahdollistaa saunan lämmön tarkan säädön. Kiukaan elektroniikan avulla kivitilan ja löylyhuoneen lämpötilan voi säätää asteen tarkkuudella. Tarkalla lämmönsäädöllä energiankulutusta voi laskea jopa 30 prosenttia. Nuoska-kiukaan voi liittää KNX-taloautomaatiojärjestelmään ilman erillistä ohjauskeskusta. Asunnoissa, joissa ei ole taloautomaatiojärjestelmää, kiuasta ohjataan Tulikivi Touch Screen -ohjauskeskuksella.

Nuoskan kuulaan ilmeen voi viimeistellä valkoisilla Tulikivi deco -kiuaskivillä, jotka asetellaan tavallisten kiuaskivien päälle. Kivien halkaisija on 5–10 senttimetriä.

www.tulikivi.fi

Luokitukset

Sauna

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...