TUOTE: Cleanline-suihkukourun hiussihti estää hiusten kertymisen suihkukaivoon

 

Kampamainen hiussihti nappaa hiukset ennen kuin ne huuhtoutuvat kaivoon.

Suihkun lattiakaivon puhdistus on monelle vastenmielinen kotityö. Perinteiseen lattiakaivoon hiukset kertyvät tukoksi, joka täytyy ajoittain poistaa. Geberit Cleanline -suihkukourussa tätä tilannetta ei pääse syntymään. Kapean metallikourun kannen alla on kampamainen hiussihti. Se kerää hiukset ennen kuin ne pääsevät kaivoon. Sihdin voi tyhjentää nopeasti vaikka jokaisen suihkun jälkeen. Muita puhdistettavia osia ei ole. Kourun ja kaivon rakenne on suunniteltu niin, että lika ja hiukset huuhtoutuvat suihkuveden mukana pois. Cleanline-suihkukourusta jää lattiaan näkyviin vain kapea teräksen värinen viiva. Saatavana on lisäksi piiloon laatoitettava malli, jossa kourun kannen voi päällystää lattian laatalla.

TUOTE: Cleanline-suihkukourun hiussihti estää hiusten kertymisen suihkukaivoon

Linjakkaiden suihkukourujen suosio on kasvanut samalla, kun laattakoot kylpyhuoneissa ovat kasvaneet. Kapea suihkukouru on helppo sijoittaa isojen laattojen väliin. Yleensä seinän viereen sijoitettava suihkukouru mahdollistaa tyylikkäät kaadot ja tasalattiasuihkun. Erityisesti uudisrakentajat suosivat suihkukouruja, mutta ne sopivat myös remonttikohteisiin.

– Cleanline eroaa muista suihkukouruista rakenteeltaan. Kouru on matalarakenteinen eikä sitä tarvitse upottaa lattiavaluun, vaan se asennetaan laattojen tasoon. Tämä helpottaa asennusta, kertoo Geberitin alue-edustaja Arja Koivisto.

– Pieni syvyys ja avoin pinta edistävät myös suihkukourun puhtaana pysymistä. Vesi ei jää seisomaan, eikä kouruun kerry likaa, jota tarvitsisi jynssätä sieltä pois. Cleanline-suihkukourun rakenne on suunniteltu niin, että lika huuhtoutuu hygieenisesti pois suihkuveden mukana, Koivisto jatkaa.

Ainoa puhdistettava osa koko suihkukourussa on kampamainen hiussihti, joka sijaitsee suihkukourun keskellä olevan kannen alla. Se estää hiuksia pääsemästä kaivo-osaan. Hiussihdin saa puhdistettua nopeasti vaikka jokaisen suihkun jälkeen. Kannen saa auki käsin ilman apuvälineitä.

Suihkukourun pituuden voi lyhentää sopivaksi

Geberit Cleanline -suihkukouru on esteettinen vaihtoehto suihkun viemäröintiin. Sen kaivojärjestelmä on kaksiosainen. Lattiaan jää näkyviin vain harjatusta teräksestä valmistettu kapea kouru, joka ohjaa veden ja lian viemäriin. Kourun pituuden voi itse päättää kohteeseen sopivaksi, sillä sen voi asennuksen yhteydessä sahata rautasahalla haluttuun mittaan. Cleanline-suihkukourua valmistetaan 90 ja 130 senttimetrin mittaisena. Jos kourua lyhennetään, pituudeksi tulee jättää vähintään 30 senttimetriä.

– Suihkukourun materiaali on harjattua terästä. Se ei ruostu tai vaihda ajan saatossa väriä, kuten vaikka valkoinen muovi. Jos vesi on kovin kalkkipitoista ja kouruun kertyy valkoisia kalkkisaostumia, niiden puhdistukseen kannattaa käyttää hapanta puhdistusainetta, Koivisto vinkkaa.

Kourun alla keskellä on lattiaan upotettava kaivoelementti, joka sisältää vesilukon. Vesieristyslaippa on kiinnitetty tehtaalla kiinteäksi osaksi kaivoelementtiä, mikä vähentää asennuksen työkuormaa ja varmistaa vesieristyksen tiiviyden. Kaivoelementin viemäröintikapasiteetti on suunniteltu yhdelle suihkulle.

Minimalistin kotiin: piiloon laatoitettava suihkukouru

Geberit Cleanline -tuoteperheeseen lanseerattiin vuonna 2018 laatoitettava suihkukouru, jonka pituus on alle 20 senttimetriä. Sen voi laatoittaa piiloon samalla laatalla kuin kylpyhuoneen lattian. Suihkun viemäröinnistä jäävät näkyviin ainoastaan kapeat raot kannen ympärillä, joista vesi pääsee viemäriin.

– Laatoitettavassa suihkukourussa on lattian alla samanlainen kaivo-osa kuin pidemmässä mallissa. Kourun kannen alla on myös kampamainen hiussihti, joka tekee puhdistuksesta nopeaa. Vaikka uudenlainen suihkukouru on lähes huomaamaton, vesi ei jää seisomaan lattialle, vaan ohjautuu nopeasti viemäriin, Koivisto päättää.

Kuva: Geberit Oy

Maailmanlaajuisesti toimiva Geberit-konserni on saniteettiteollisuuden eurooppalainen markkinajohtaja. Geberitillä on vahva paikallinen edustus suurimmassa osassa Euroopan maista. Yritys valmistaa erittäin korkealaatuista saniteettitekniikkaa ja -keramiikkaa. Geberitillä on 29 tehdasta, joista 6 on Euroopan ulkopuolella. Konsernin pääkonttori on Rapperswil-Jonassa Sveitsissä, ja sen CHF 3,1 miljardin liikevaihtoa (2018) on tekemässä yli 12 000 työntekijää lähes 50 maassa. Geberit on listattuna Sveitsin pörssissä, ja vuodesta 2012 Geberitin osake on ollut mukana SMI:ssä (Swiss Market Index).

Luokitukset

Kylpyhuone

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...