TUOTEUUTUUS: Ekologista sävyä ja suojaa puulattialle

 

Puulattia on arvokas ja aito, joten sen käsittelyyn kannattaa valita oikeanlaisia tuotteita. Kauniisti pintakäsitelty puulattia on kodin katseenvangitsija, mutta myös kulutusta ja elämää kestävä. Osmo Colorin Öljypetsi on laadukas kasviöljypohjainen pintakäsittelyaine, jolla lattia säilyttää luonnollisen kauneutensa ja tuntunsa. Käsittely viimeistellään Öljyvahalla.

TUOTEUUTUUS: Ekologista sävyä ja suojaa puulattialleÖljypetsin sävy kuulas säilyttää puulattian mahdollisimman luonnollisena. Kuva: Osmo Color

Öljypetsien valikoima sisältää erilaisia sävyjä kevyistä voimakkaisiin. Esimerkiksi sävy kuulas säilyttää puun mahdollisimman luonnollisena, eli puun oma sävy muuttuu käsittelyssä hyvin vähän. Tuhkanharmaa, grafiitti tai tupakka ovat taas esimerkkejä voimakkaammista sävyistä, joilla lattialle saadaan rohkeampaa ilmettä.

Puuta korostava kevyen kuultava tai voimakas värisävy saadaan erilaisella levitystavalla. Kevyen sävyn saa levittämällä Öljypetsin puun pintaan vain kertaalleen ja viimeistelemällä levityksen hiertämällä valkoisella laikalla tai hankauslevyllä. Voimakkaan sävyn saa kertalevityksellä ilman hiertämistä. Öljypetsi ei yksinään riitä suojaamaan puupintaa kulutusta vastaan, vaan vaatii viimeistelyn Osmo Color Öljyvahalla.

Öljypetsi perustuu nopeasti uusiutuviin kasviöljyihin, kuten auringonkukka- ja soijaöljyyn, jotka imeytyvät puuhun suojaten puuta sen sisältä. Öljykäsitelty pinta on joustava ja huokoisa, minkä vuoksi sitä voidaan käyttää sekä lämpimissä että kylmissä sisätiloissa, esimerkiksi lauta- ja lankkulattioissa, parketeissa sekä korkkilattioissa. Kuivuttuaan öljypetsattu pinta on turvallinen. Öljytty pinta on myös helppo uusia, jolloin lattia kestää vuosikausia.


Osmo Color
Osmo Color on vuonna 1878 perustettu saksalainen perheyhtiö, joka toimii puunjalostuksen ja rakennustarvikekaupan aloilla. Puun pintakäsittelyaineita Osmo Color on valmistanut vuodesta 1964 lähtien. Yritys on merkittävä suomalaisen sahatavaran jatkojalostaja. Osmo Colorin maalitehtaalla Saksassa on oma laboratorio, jossa tehdään tuotekehitystä ja tutkimusta. Sarbon Woodwise Oy on Osmo und Color GmbH & Co. KG:n tytäryhtiö Suomessa.

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...