Tuoteuutuus: Liune by Johanna Oras -väliovimallisto

 

Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell ja taiteilija Johanna Oras ovat aloittaneet poikkeuksellisen yhteistyön rakennusalalla. Yhteinen Liune by Johanna Oras -väliovimallisto käsittää toistakymmentä Backlight-lasertekniikalla printattua taideovea. Taiteen yhdistyminen arkeen uusin keinoin on voimakkaasti esillä Kouvolan Asuntomessujen Taidekodissa.

Tuoteuutuus: Liune by Johanna Oras -väliovimallisto

Teräsyrittäjä ja taiteilija osuivat sattuman kaupan seurauksena sisustajiksi samaan messukohteeseen vuoden 2018 Asuntomessuilla.

– Inspiroiduin heti Leenan ehdotuksesta hyödyntää teoksiani hänen ovissaan ja taisin naputella vastauksen heti samana päivänä. Mitä pidemmälle keskustelimme, sitä selvemmin kävi ilmi että kemiamme kohtaavat monella tasolla, Johanna Oras kertoo.

– Taiteilijat ja yritykset tekevät aivan liian vähän yhteistyötä. Yleensä tuotteistaminen tapahtuukin vasta taiteilijan kuoleman jälkeen, ja tuloista hyötyy perikunta. Miksi en hyödyntäisi taidettani nyt kun olen vielä elossa, Oras kysyy.

– Suomalaiset ovat hitaasti alkaneet syttyä taiteen monipuolisemmalle käytölle. Yhtenä syynä on varmasti vaatimattomuus, ei haluta liian näyttävää. Mutta sitten kun suomalainen innostuu, ei häntä mikään estä, kuvailee Oras ja viittilöi ympärilleen taiteella vuoratussa messukohteessa.

Luokitukset

Ovet

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...