Tuoteuutuus: Takka nousee taideteokseksi seinälle

 

Contura 800 Style -mallisto nostaa takan taideteokseksi seinälle tai tekee takasta 360 astetta kääntyvän komean sisustuselementin keskellä huonetta. Sisustajat arvostavat monipuolisia vaihtoehtoja, joten uutuussarjassa on 10 takkamallia ja lukuisia tyylivaihtoehtoja.

– Vaikka takassa ei olisi edes tulta, sen pitää olla huoneen tyylikkäin sisustuselementti. Takan komea ulkonäkö on suomalaisille vähintään yhtä tärkeä asia, kuin takasta saatava lisälämpö ja kotoisa tunnelma, takkavalmistaja Conturan Suomen maajohtaja Mikko Varjokorpi toteaa.

856W Style -takkamallin saa ripustettua seinälle, jolloin kompakti takka on kuin elävää tulta esittelevä taideteos. Seinätakka on käytännöllinen valinta pieneenkin kotiin ja nostaa sirossa takassa leimuavan tulen paremmin näkyvälle korkeudelle. Suurten sivulasien ansiosta tuli näkyy hyvin myös laajalle alueelle.

Kääntyvä takkatuli kulkee mukanasi keittiöstä olohuoneeseen

Uuden Contura 800 Style -takkasarjan mallit ovat 69,5-127,5 senttiä korkeita ja jokaisessa mallissa on oma jujunsa. Pienin malli ripustetaan seinälle, toiseksi pienimpään malliin saa alle näppärän halkolaatikon ja korkeimpaan malliin saa halutessaan eniten lämpöä varaavaa vuolukiveä.

Eniten kiinnostusta on herättänyt Contura 886 Style -pilaritakka, jota voi kääntää 360 astetta lisävarusteena olevan kääntölevyn avulla. Valkoinen pilaritakka on varustettu suurilla sivulaseilla, joiden ansiosta tuli näyttää leijuvan vapaana sirossa takassa.

– Monessa suomalaisessa kodissa on nykyään avoin tupakeittiö, jolloin pilaritakka sopii loistavasti keittiön ja olohuoneen väliin. Silloin takkaa voi kääntää aina sen mukaan, kummassa huoneessa oleskellaan, Varjokorpi kertoo.

Takkojen ulkonäön lisäksi Conturalla on huomattu, että yhä useampi kodin sisustaja haluaa varmistaa uuden takan ympäristöystävällisyyden.

– Kaikki Conturan takat täyttävät jo nyt EU:n ekosuunnitteludirektiivin asettamat tiukat vaatimukset vuodelle 2022. Meidän tavoitteena on pienentää tulisijojen päästöjä ja siksi kaikkien puulämmitteisten takkojemme energialuokka on A ja A+. Conturan takkojen osalta energialuokka A tarkoittaa, että kodin sisustaja saa varmasti takan, jolla on paras mahdollinen hyötysuhde ja alhaiset käyttökustannukset, Varjokorpi summaa.

Tuoteuutuus: Takka nousee taideteokseksi seinälle

Takkojen tekniset parannukset tuovat helppoutta arkeen

Conturan uusissa takkamalleissa on tehty useita teknisiä parannuksia, jotka tuovat helppoutta arkeen. Automaattinen sytytystoiminto nopeuttaa takan nopeaa sytytystä, boost-toiminto auttaa herättämään hiilloksen uudelleen eloon ja hiljainen tuhkalaatikko tekee puhdistamisesta helppoa.

– Nykyaikaiset takat ovat teknisesti huomattavasti kehittyneempiä, mitä vuosikymmeniä vanhat takat. Päältäpäin sitä ei välttämättä huomaa, sillä esimerkiksi 800 Style -sarjassa palotilan muoto suurentaa lämmitystehoa ja itsestään sulkeutuva sekä lukittava luukku parantavat takan käyttöturvallisuutta, Varjokorpi kertoo.

Modernia takkaa etsivän sisustajan kannattaa myös muistaa, ettei takan koko kerro kaikkea lämmitystehosta.

– Conturan uuden 800 Style -sarjan pienimmän takkamallin lämmitysala on jopa 120 neliötä, Varjokorpi muistuttaa.

Lisätietoja: www.contura.eu

Kuva: Contura

 

 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...