TUOTEUUTUUS: Tulikiveltä luonnonkivisiä lauderatkaisuja

 

Löylyhuone ja pesutila sulautuvat visuaalisesti toisiinsa, kun tiloja yhdistää nousuporras

Käsitys siitä, miltä saunan löylyhuoneen pitäisi näyttää, on muuttumassa. Tulikivi on luonut uuden saunakonseptin, jossa raja pesutilan ja löylyhuoneen välillä hälvenee entisestään. Sauna alkaa jo pesutilan puolelta kiinteällä luonnonkivisellä nousuportaalla. Sen päällä voi istua vilvottelemassa tai tehdä vaikka jalkahoitoja. Nousuportaalta astutaan lasioven kautta ylös lattiamaiselle jalkalauteelle, johon kiuas upotetaan. Valikoituihin kiukaisiin saa nyt Nobile- ja Grafia-vuolukiviverhoilun, joissa vuolukiven pintaa on muokattu vesikäsittelyn avulla. Tulikiven toteuttamissa saunakokonaisuuksissa puisten istuinlauteiden materiaaliksi voi valita valkovahattua tai käsittelemätöntä haapaa sekä lämpöleppää.

TUOTEUUTUUS: Tulikiveltä luonnonkivisiä lauderatkaisuja

Tulikivi on valmistanut sähkökiukaita vuodesta 2011 lähtien. Vuolukiveä on käytetty sauna- ja pesutilojen seinä- ja lattiapinnoissa pitkään, sillä se ei muutu märkänä liukkaaksi.

Nyt Tulikivi laajentaa saunatarjontaansa erilaisiin lauderatkaisuihin. Puisten istuinlauteiden valmistuksessa käytetään valkovahattua tai käsittelemätöntä haapaa sekä lämpöleppää. Uutta on luonnonkiven tuominen osaksi lauderakenteita.

Tulikiven saunakonseptissa saunaan kuljetaan pesutilan puolella olevalta kivipintaiselta nousuportaalta. Itse löylyhuone rakentuu yhdessä tasossa olevan jalkalauteen ympärille. Tämä tuo saunassa liikkumiseen turvallisuutta esimerkiksi vanhuksille ja lapsille. Jalkalauteeseen rakennetaan nostettava huoltoluukku, jonka kautta lattian pesu onnistuu myös lauteen alta.

– Löylyhuoneen ja pesutilan raja hämärtyy, kun kivinen nousuporras alkaa jo pesutilan puolelta. Portaalta astutaan jalkalauteelle, jonka ympärille sauna rakentuu. Välissä olevan lasioven ja lasiseinien avulla tilat yhdistyvät visuaalisesti toisiinsa. Nousuporrasta voi hyödyntää oleskelutilana vaikka jalkahoitoihin ja vilvoitteluun, kertoo Tulikiven sisustussuunnittelija Virpi Illman.

Vuolukivi, kalkkikivi vai marmori?
– Tulikiven toteuttamien saunojen keskeinen elementti on aito luonnonkivi. Kokonaisuus suunnitellaan aina yksilöllisesti tilan ja asiakkaan toiveiden mukaan. Vuolukiven lisäksi pinnoissa voi käyttää mattahiottua Carrara-marmoria tai Thala-kalkkikiveä. Ne sopivat myös märkätilojen lattioihin. Samoilla materiaaleilla voi toteuttaa myös pesutilojen seinät ja lattiat. Seiniin voi halutessaan tuoda ylellistä tunnelmaa kiiltävällä marmorilla, Illman suosittelee.

Kestävä marmori ja perinteikäs vuolukivi ovat monille tuttuja entuudestaan. Niitä on saatavana sekä laattoina että mosaiikkeina. Thala-kalkkikivi on sävyltään pehmeän vaaleanharmaata, ja siinä risteilee herkkiä sydänviivoja.

Kivi sopii saunan sisustukseen hyvin, sillä se on pitkäikäinen ja hygieeninen materiaali, joka kestää kosteutta ja puhdistusta. Kivi antaa saunalle klassisen ilmeen, joka kestää aikaa. Kiven käyttö sisustuksessa nostaa myös asunnon arvoa. Perinteisesti kivipintoja on käytetty saunojen lattioissa ja kiukaan takana, mutta se sopii hyvin myös muihin pintoihin.

Grafia- ja Nobile-pintoja valikoituihin kiukaisiin
Vuolukiven perinteikästä ilmettä voi muuttaa pintakäsittelyn avulla. Tulikivi on kehittänyt Grafia- ja Nobile-tekniikat, joilla vuolukiven sileä pinta karhennetaan vesikäsittelyn avulla, jolloin se tummuu ja alkaa kimmeltää. Grafia-pinnassa risteilevät epäsäännölliset viivakuviot. Nobilen sormituntuma muistuttaa karheaa mokkanahkaa.

Aiemmin Grafia- ja Nobile-pintoja on tuotu uusien takkojen verhoiluihin. Nyt niitä voi valita myös Tuisku- ja Tuisku XL -sähkökiukaisiin ja Hile-puukiukaaseen. Pyöreään Naava-sähkökiukaaseen saa Nobile-pinnan.

– Kaksoiskuorirakenteen ansiosta Tulikiven kiukaiden pinta ei tule polttavan kuumaksi. Siksi suojaetäisyys lauteisiin on pieni. Kiukaan voi upottaa lauteeseen, ja usein sen ympärille ei ole tarvetta rakentaa suojakaiteita. Vuolukivipinta varaa itseensä kiukaan lämpöä, mikä auttaa kuivattamaan saunatilan löylyjen jälkeen, Illman toteaa.

Tulikiven sähkökiukaissa on yleensä 60 kiloa kiuaskiviä. Määrä on optimaalinen sähkönkulutuksen ja pehmeiden löylyjen suhteen. Lämmön ylläpidossa vastukset vuorottelevat, mikä säästää sekä kiuasta että energiaa. Tuisku XL -kiuas on suunniteltu tilavuudeltaan isompien saunojen tarpeisiin. Siinä kivitilan koko on 120 kiloa.

– Kiukaan kokoa ja tehoa valitessa kannattaa käyttää ammattilaisen apua. Saunatilan mittasuhteet ja käytetyt pintamateriaalit vaikuttavat siihen, kuinka tehokas kiuas tilaan tarvitaan. Esimerkiksi suuret lasi-, laatta- ja kivipinnat edellyttävät kiukaalta lisätehoja, Illman muistuttaa.

Luokitukset

Sauna

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...