Työtehoseura valitsi Asuntomessujen toimivimmat kodit

 

Villa Ilta, Lohjan Saarenta ja Pyörre valittiin Asuntomessujen toimivimmiksi kodeiksi Lohjalla.

Työtehoseura valitsi Asuntomessujen toimivimmat kodit

TTS Työtehoseura ja ympäristöministeriö tarkastelevat Asuntomessukohteita ekotoimivuuden näkökulmasta vuosittain. Ekotoimivuus on käsitteenä uusi ja se sisältää aiemmin käytössä ollutta ekotehokkuus-termiä paremmin eri toimivuuden osa-alueet: muuntojoustavuuden, esteettömyyden, asuttavuuden, viihtyisyyden, turvallisuuden ja kunnossapidon.

Keittiöiden tarkastelussa kiinnitettiin huomiota niin kalusteiden ja kodinkoneiden ergonomiseen sijoitteluun ja lasku- sekä työpöytätasojen riittävyyteen. Useimmista messukeittiöistä löytyvä saareke saa enimmäkseen arvioijilta kiitosta.

– Avarat tilat ovat monikäyttöisiä ja keittiön koot ovat sopivassa suhteessa talojen kokoon. Saarekkeiden ympärillä on riittävästi tilaa työskentelyyn ja useimmissa saarekkeissa on myös jalkatilaa istumiseen. Turvallisen ja sujuvan työskentelyn takaava vesipiste löytyi vain muutamasta, TTS Työtehoseuran arkkitehti Minna Kuusela sanoo.

Elinkaariasumisen periaatteiden mukaan koti mahdollistaa asumisen samassa asunnossa, vaikka elämäntilanteet muuttuisivat. Ikäystävällinen asuminen mahdollistaa kaikenikäisten asumisen eli tarkastelussa otettiin huomioon muun muassa väljyys, laskutasot ja liukuovet.

– Messukotien ekotoimivuusarviointi tuottaa arvokasta tietoa tuleville rakentajille ja vahvistaa jälleen kerran sen, että Asuntomessut on tärkeä ja toimiva alusta rakentamisen kehittämiselle. Tämä sopii hyvin missioomme olla inspiroivin tapa oivalluttaa fiksuja asumisen ratkaisuja, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio.

Luokitukset

Suunnittelu

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...