Unelmien kylpyhuoneessa popitetaan pytyllä

 

Suomalaisten unelmien kylpyhuoneessa teknologia helpottaa arjen askareita ja luo tunnelmaa valaistuksen ja musiikin muodossa. Kotimaisista kylpyhuonekalusteista ja -keramiikasta tunnettu IDO selvitti verkkokyselyssä* (n=829), millainen on suomalaisten unelmien kylpyhuone. Yli 70 prosenttia toivoi kylpyhuoneeseen musiikkia, mutta kylpyhuonekokemus halutaan rauhoittaa muulta tietotekniikalta.

Suomalaisten unelmien kylpyhuoneessa teknologia helpottaa arjen askareita ja luo tunnelmaa valaistuksen ja musiikin muodossa.

Kotimaisista kylpyhuonekalusteista ja -keramiikasta tunnettu IDO selvitti verkkokyselyssä* (n=829), millainen on suomalaisten unelmien kylpyhuone. Yli 70 prosenttia toivoi kylpyhuoneeseen musiikkia, mutta kylpyhuonekokemus halutaan rauhoittaa muulta tietotekniikalta.

”Kyselytulosten valossa suomalaiset haluavat todella popittaa pytyllä. Musiikin lisäksi vastauksissa korostuivat älykkäät valaistusratkaisut, joiden avulla tunnelma voidaan halutessa virittää romanttisesta virkistäväksi”, markkinointikoordinaattori Hanne Koveshnikov.

Seinä-wc kiinnostaa yhä useampia

Suomalaisten unelmien kylpyhuone on värimaailmaltaan neutraali. Seinät ovat joko valkoiset (45 % vastaajista) tai harmaat (32 %), kaapit ovat valkoiset (54 %) ja lattia harmaa (57 %).

”Vaikka muualla kodissa saatetaan revitellä väreillä, kylpyhuoneeseen haetaan hillittyä tunnelmaa”, Koveshnikov tiivistää.

Yli puolet suomalaisista valitsee perinteisen lattia-wc-istuimen (59 % vastaajista), mutta yhä useampi (41 %) haluaisi istahtaa seinä-wc:lle.

”Keski-Euroopassa suosittu ja Suomessakin julkisissa wc-tiloissa seinätilaa yhä enemmän viime vuosina saanut seinä-wc halutaan nyt myös suomalaisiin koteihin”, Koveshnikov toteaa.

Unelmien kylpyhuoneessa popitetaan pytyllä

Tulevaisuuden kylpyhuoneen toivotaan siivoavan itsensä

Suomalaiset toivovat tulevaisuuden kylpyhuoneteknologian helpottavan arkea. Jos vastaajat saisivat päättää, tulevaisuuden kylpyhuoneen kalusteet tilaisivat kotiin wc-paperia, pesuainetta ja muita kylpyhuonetarvikkeita automaattisesti (32 % vastaajista). Joka viides vastaaja toivoo kylpyhuoneen siivouksen automatisoituvan. Toiveena olivat myös likaahylkivät pintamateriaalit.

Kyselyyn vastanneista joka neljäs haluaisi wc:n pesevän alapään wc-paperin säästämiseksi. Ekologisuus onkin ollut tärkeä osa kylpyhuonesuunnittelua 1990-luvulta lähtien, jolloin IDO lanseerasi ensimmäisenä Suomessa kaksoishuutelun. Uudet IDO Glow -sarjan wc-istuimet säästävät entisestään puoli litraa vettä jokaisella huuhtelulla.

”Vastauksissa korostuu puhtauden merkitys kylpyhuoneessa. Puhtaanapidon helppous onkin tärkeässä roolissa tuotekehityksessämme. Aiomme markkinajohtajana pysyä tekniikan eturintamassa myös tulevaisuudessa, ympäristöystävällisyyttä unohtamatta”, sanoo Koveshnikov.

*Kysely toteutettiin verkkokyselynä 17.10.2017–12.11.2017 ja siihen vastasi 829 henkilöä.


IDO on suomalainen kylpyhuonealan toimija, jonka juuret ulottuvat 140 vuoden taakse Helsingin Arabiaan. Sen tuotevalikoimaan kuuluvat suihkut, pesualtaat, wc-istuimet, kylpyhuonekaapistot sekä ammeet. IDO on Suomen ainoa saniteettikeramiikan valmistaja ja myös IDO-kylpyhuonekalusteet valmistetaan Suomessa. IDO toimii kotimaan ohella myös muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa. IDO on osa Geberit-konsernia, joka on yksi maailman merkittävimmistä toimijoista kylpyhuonealalla. Suomessa IDO-tuotteita myy ja markkinoi Geberit Oy.

Luokitukset

Kylpyhuone

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...