Uponor: Putkiremontti ajankohtainen jopa joka toisessa omakotitalossa?

 

Uponor toteutti tutkimuksen omakotitalojen putkiremonteista toukokuussa 2016. Kysely julkaistiin rakentaja.fi:n sivustoilla. Tutkimukseen vastasi 680 omakoti- tai paritalossa asuvaa ympäri Suomen. Lähes 90 % vastaajista asui yli 20 vuotta vanhassa talossa.

Tutkimuksen mukaan alkuperäinen putkisto on vielä lähes puolessa (47%) yli 20-vuotiaista omakotitaloista. Viidesosa vastaajista on uusinut putkistoja osittain.

”Tämä on huolestuttavaa, sillä vielä 20 vuotta sitten suurimpaan osaan taloista asennettiin metalliputkia, joiden arvioitu käyttöikä on 20-30 vuotta. Näin ollen omakotitaloissa piilee lähitulevaisuudessa suuri vesivahingon riski. Useat selvitykset mm. Finanssialan Keskusliiton vuotovahinkoselvitys tukee tätä näkemystä. Tutkimuksista käy ilmi, että eniten vuotoja omakotitaloissa aiheuttaa käyttövesiputkisto”, Uponor KOTI palvelukonseptipäällikkö Terhi Klemetti korostaa.

Ulkoiset merkit vauhdittavat putkiremontin teettämistä

Remontoimattomissa omakotitaloissa putkiremontti on ajankohtainen lähiaikoina 20 %:lle vastaajista. Hieman yli 40 % vastaajista totesi, että putkiremontti on ajankohtainen jossain vaiheessa, mutta ei vielä vuoden kuluessa. Jos asunnossa oli havaittu mahdollisia vesivahingon tai putkiston aiheuttamia vahingon merkkejä, kuten kellarimaista hajua, veden kulutuksen kasvamista tai pahaa makua vedessä, teettämisaikeet nousivat jopa 70%:ia. Putkiremonttia siirtävät näyttävät usein tukeutuvan kotivakuutuksiin, joiden oletetaan korvaavan vesivahingot täysimääräisesti, jos jotain tapahtuu. Asia ei ole aivan näin.

”Putkistojen vanhentuessa vakuutusten ikävähennykset kasvavat ja näiden vaikutus vesivahingon korjauskustannuksiin voi olla huomattavasti suurempi kuin käyttövesijohtojen uusimisen kustannukset”, riskipäällikkö Marko Manninen Fenniasta kertoo.

Omakotiasujat ovat tyytyväisiä teettämiinsä putkiremontteihin

Tutkimus osoittaa, että yli 90 % omakotitaloon putkiremontin teettäneistä on tyytyväisiä sekä remontin toteutukseen että lopputulokseen. Remontin teettäneet ovat yllättyneet erityisesti siitä, kuinka nopeasti remontti on valmistunut ja että kustannukset ovat jääneet paljon odotettua pienemmiksi.

Omakotitalon putkiremontti osataan jo erottaa kerrostalon putkiremontista

Uponorin tutkimuksen mukaan yli 80 % omakotiasujista on jo tietoisia, että toisin kuin kerrostalon putkiremontti, omakotitalon putkiremontti valmistuu muutamassa päivässä ja kustannukset yleensä jäävät reilusti alle kymmenen tuhannen euron.

”Mediassa paljon puhutun kerrostalon putkiremontin kauhutarinat eivät siis enää juurikaan näytä vaikuttavan omakotiasujan päätökseen teettää putkiremontti. Tietoisuus on lisääntynyt teetettyjen putkiremonttien määrän kasvaessa”, summaa yhteen Uponor KOTI palvelukonseptipäällikkö Terhi Klemetti.


Uponor on johtava kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja turvalliseen veden jakeluun, energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen sekä luotettavaan yhdyskuntatekniikkaan. Yhtiö palvelee asuntorakentamisen, teollisuus-, liike- ja julkisen rakentamisen sekä kunnallistekniikan ja ympäristörakentamisen segmenttejä. Uponorin palveluksessa on noin 3 700 henkeä 30 maassa, etupäässä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Vuonna 2015 Uponorin liikevaihto oli noin 1 050 miljoonaa euroa. Uponor Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.uponor.fi

Uponor: Putkiremontti ajankohtainen jopa joka toisessa omakotitalossa?Kuva: Uponor

Luokitukset

Käyttövesi

 
 

 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...