Vaihda taulujen paikkaa vaikka joka päivä

 

Pisla Easy -seinäkiskoilla taulut voi liu’uttaa haluttuun kohtaan ja korkeuteen

Muuton jälkeen taulut jäävät herkästi seinän viereen odottamaan ripustusta. Aina pelkkä naula tai taulukoukku ei riitä, vaan seinää täytyisi porata. Tällöin oikeaa paikkaa halutaan usein katsella rauhassa, ettei reikiä tule porattua vääriin kohtiin. Pisla Easy -taulunripustuskiskoilla seinien maali- ja tapettipinnat saa pidettyä reiättöminä. Seinäkiskot voi kiinnittää katonrajaan, jolloin ne toimivat samalla kattolistoina. Ripustukseen tarvittavia vaijereita ja koukkuja voi lisätä tarvittavan määrän, ja niitä voi siirtää kuin verhoa. Seinät pysyvät ehjinä, vaikka taulujen paikkaa vaihdeltaisiin loputtomasti. Taidegallerioista tutun ripustusjärjestelmän voi toteuttaa kotona edullisesti. Erityisen kätevä se on vuokra-asunnoissa, joissa vuokralaiset vaihtuvat välillä tiuhaan. Näin seiniä ei tarvitse paikata ja maalata aina vuokralaisen vaihtuessa. Yksittäiseen kiskoon voi ripustaa jopa 20 kilon edestä tavaraa.

– Taulun paikasta voi saada aikaan mehevän perheriidan, jos innokkaampi sisustaja haluaa toistuvasti vaihtaa taulujen paikkaa, mutta tarvitsee käytännön hommiin puolison apua. Pisla Easy -taulunripustuskiskoilla poraamisesta ja kiinnityksestä selviää yhdellä sessiolla. Kun kiskot on kerran kiinnitetty, tauluja ja peilejä voi siirrellä vaikka joka päivä, kertoo rakentamisen ja sisustamisen tuotteisiin erikoistuneen Pisla Oy:n myyntijohtaja Mika Sandelin.

Pisla Easy -seinäkisko kiinnitetään seinälle, joko katonrajaan kattolistan tapaan tai muuhun valittuun kohtaan. Kiskon väriksi voi valita valkoisen tai harjatun alumiinin. Saatavana on myös valkoisella pohjakäsittelyllä pinnoitettu seinäkisko, jonka voi maalata omalla maalilla huoneen sävyyn. Näin lista sulautuu huomaamattomasti sisustukseen. Maalaamiseen voi käyttää niin vesi- kuin tärpättiohenteisia maaleja, jotka levitetään kiskoon huolellisen puhdistuksen jälkeen.

Pisla Easy -seinäkiskosetti sisältää kahden metrin mittaisen seinäkiskon, kiinnitykseen tarvittavat kiinnikkeet, listan päätytulpat sekä kaksi ripustuskoukkua läpinäkyvällä vaijerilla, jotka molemmat pystyvät kannattelemaan neljän kilon painon.

Myös taulun korkeutta voi säätää

– Ripustuskoukun korkeutta voi säätää 1,5 metriä pitkässä vaijerissa ruuvattavan lukituksen avulla. Siksi vaijeria ei kannata lyhentää enempää kuin sen verran, ettei se näy taulun alareunasta. Lyhentäminen onnistuu ihan keittiösaksilla. Näin taulun korkeutta voi jatkossa vaihdella, Sandelin neuvoo.

Vaijereita ja koukkuja myydään myös erikseen, joten kiskoon voi lisätä vaijerit useamman taulun ripustukseen. Yksi minikoukku kannattelee neljän kilon painon. Yksi maxi-koukku kantaa 15 kiloa. Seinän asetelmaa suunniteltaessa on hyvä muistaa, että yhden kiskon kiinnitys kestää yhteensä 20 kilon painon.

– Pisla Easy -ripustusjärjestelmä toimii parhaiten asennettuna koko huoneeseen. Pitkällä seinällä kaksi kiskoa voi asentaa kiinni toisiinsa, jolloin vaijereita voi liu’uttaa kiskolta toiselle. Jos kiskoa tarvitsee lyhentää, se onnistuu rautasahalla. Reunimmaiset kiinnikkeet kannattaa asentaa vierekkäin liitoskohdan molemmin puolin, niin kiskon jatkaminen onnistuu saumattomasti. Huoneen kulmiin on saatavana kulmakappaleita, joilla liitoksen saa toteutettua siististi niin sisä- kuin ulkokulmiin, Sandelin vinkkaa.

Kattokiskoon voi ripustaa kukka-amppelin

Seinäkiskon lisäksi sarjaan kuuluu profiililtaan sirompi Pisla Easy -kattokisko, joka asennetaan kattoon seinän viereen. Se sopii myös tiloihin, joissa seinäkiskon käyttäminen ei jostain syystä ole mahdollista. Ikkunan eteen asennettu kattokisko sopii ripustuspaikaksi kukka-amppeleille. Näin kiskoon ripustettuja amppeleita voi siirrellä valon ja sisustuksen mukaan. Valkoisen kattokiskon kantokyky on 20 kiloa yhtä kiskoa kohden.

Vaihda taulujen paikkaa vaikka joka päivä

Pisla Oy on vuonna 1976 perustettu yritys, jonka pääpaikka on Viitasaarella Suomessa. Pisla palvelee rautakauppoja ja tavarataloja rakentamiseen ja sisustamiseen liittyvissä asioissa Suomessa, Skandinaviassa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa, Tsekissä, Slovakiassa ja Saksassa. Yhtiöllä on omaa tuotantoa Suomessa ja Puolassa. Pisla Oy on osa Pisla Group -konsernia, johon kuuluvat myös tytäryritykset Opa Muurikka Oy Suomessa, Vertex S.A. Puolassa, Vertex CZ s.r.o. Tsekin tasavallassa ja Pisla O.O.O. Venäjällä. Yhtiö työllistää noin 250 alan ammattilaista, ja sen liikevaihto on noin 24 miljoonaa euroa.

Luokitukset

Sisustaminen

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...