Vaivaton ja nopea Uponor KOTI -käyttövesiremontti ehkäisee vesivahinkoja

 
  • Kirjoittaja(t): Uponor Suomi Oy
  • Luotu: 22 Huhtikuu, 2013 - 09:40
  • Muokattu: 22 Huhtikuu, 2013 - 09:43

Pientalojen talotekniikkaremontteja lykätään huolestuttavan usein liian pitkään. Tämä on yksi syy räjähdysmäisesti lisääntyneisiin vesivahinkoihin. Remontin teettäminen viivästyy usein väärien mielikuvien ja tiedonpuutteen takia.

Vesi- ja vuotovahingot ovat lisääntyneet rajusti muutamassa vuodessa, ja samalla vakuutuskorvausten määrä on kasvanut 50 prosenttia. Vakuutusyhtiöt kirjasivat Finanssialan Keskusliiton mukaan vuonna 2011 lähes 40 000 vesivahinkoa, joista maksettiin korvauksia noin 500 000 euroa päivässä. Kotivakuutusten maksut ovat kasvaneet lisääntyneiden vesivahinkojen takia.

Vesivahinkojen aiheuttamien vaurioiden ehkäisemiseksi kodin rakenteet, laitteet ja putkistot tulisi tarkistaa ja korjata mahdolliset puutteet hyvissä ajoin. Näin vältytään kalliilta, työläiltä ja stressaavilta vesivahingoilta. Putkien kunnosta tulisi kiinnostua viimeistään siinä vaiheessa, kun putket ovat noin 30 vuoden ikäisiä.

− Uponor KOTI -käyttövesiremontti toteutetaan Uponor-komposiittijärjestelmällä pinta-asennuksena rakenteita rikkomatta. Sen asentaminen on erittäin helppoa, turvallista ja nopeaa. Remontti kestää vain muutaman päivän eikä vedentulo katkea kuin hetkeksi, sanoo Uponorin palvelukonseptipäällikkö Terhi Klemetti.

Komposiittiputket pitävät juomaveden puhtaana

Uponor-komposiittijärjestelmä soveltuu erinomaisesti juuri putkiremontteihin. Vesijohtojärjestelmä, radiaattoriputkistot, ilmastoinnin jäähdytysputkistot ja jopa lattialämmitys voidaan rakentaa yhdestä putkistojärjestelmästä.

Metalliputkien elinikä on 30–40 vuotta, mutta usein vesijohtoveden laatu aiheuttaa syöpymisongelmia ja makuhaittoja jo paljon aiemmin. Käsittelemättömistä pohjavesistä jopa noin 90 prosenttia on metallia syövyttävää. Komposiittiputki ei syövy. Se on hygieeninen ja pitää siten juomaveden raikkaana.

Vesivahingon sattuessa vakuutus ei välttämättä korvaa koko putkiston uusimista, etenkin jos se katsotaan liian vanhaksi. Korroosio ja vesivahingot heikentävät juomaveden laatua, vaurioittavat rakenteita ja irtaimistoa ja aiheuttavat kosteus- ja homeongelmia. Ne myös laskevat kiinteistön arvoa.

Uponor KOTI -remontoijan palvelut tekee talotekniikan remontista vaivatonta. Koko prosessi korjaustarpeen kartoituksesta asennukseen hoituu yhdellä yhteydenotolla.

Lisätietoja:
Uponor Suomi Oy
www.uponor.fi
 

Luokitukset

Käyttövesi

 
 

 

Uutiskirje

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä Rakenna Oikein, Korjaa Oikein uutiskirje

Tilaa tästä
 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...