Vakuuta rakennus- ja remonttiapusi vaivatta Eterassa!

 
  • Kirjoittaja(t): Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera

Kun palkkaat rakennus- tai remonttimiehen ja maksat palkan suoraan tekijälle, sinusta tulee työnantaja. Tällöin sinun tulee huolehtia palkan ja muiden työnantajamaksujen lisäksi myös työntekijän eläketurvasta, ennakonpidätyksestä ja vakuuttamisesta. Jos tilaat työn yrittäjältä, urakoitsijalta tai rakennusliikkeeltä, ne huolehtivat puolestasi kaikista työnantajamaksuista.

Työeläkevakuutusmaksu takaa palkkaamallesi työntekijälle eläketurvan. Kaikki yksityisalojen työntekijät kuuluvat TyEL:n eli työntekijän eläkelain piiriin. TyEL-vakuutukset hoidat helposti kuntoon Eterassa, sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

Työeläkemaksu pidätetään työntekijän palkasta

Kaikki 18-68-vuotiaat työntekijät kuuluu eläkevakuuttaa, jos palkka on yli 55,59 euroa kuukaudessa. Tilapäistyönantajana ilmoitat ja maksat työeläkemaksun aina kuukausittain, viimeistään palkanmaksua seuraavan kuukauden 20. päivänä. Työnantajana pidätät työntekijän osuuden tämän bruttopalkasta ja maksat kerralla koko työeläkemaksun. 
Tilapäisen työnantajan vakuutusmaksuprosentti on 23,8 % bruttopalkasta vuonna 2013. Tästä maksusta työntekijän osuus on 5,15 % ja yli 53 vuotiaan työntekijän kohdalla 6,5 %. TyEL-maksun suuruus vahvistetaan vuosittain.
 Työeläkevakuutusmaksun lisäksi yksityisen työnantajan lakisääteisiä sosiaalivakuutusmaksuja ovat sosiaaliturvamaksu, tapaturmavakuutus-, työttömyysvakuutus- ja ryhmähenkivakuutusmaksu. Ne määräytyvät työntekijän veron ennakonpidätyksen alaisen palkan mukaan.
 

Työeläkevakuutus hoituu nopeasti verkossa

 Palkkailmoituksen tekeminen hoituu sujuvasti Eteran verkkopalvelussa osoitteessa etera.fi. Maksuton ohjelma laskee vakuutusmaksun puolestasi. Verkossa voit maksaa työeläkemaksut omilla pankkitunnuksillasi. Osoitteesta etera.fi/kotitalous löydät ohjeita palvelun käytöstä sekä muitakin vinkkejä vakuuttamiseen.
 

Vakuuta vaivatta myös puhelimitse

Voit hoitaa työeläkevakuutusasiat myös puhelimitse. Soita silloin numeroomme 010 553 3032 (klo 8-16) paikallispuhelun hinnalla. Varaudu etukäteen ilmoittamaan:
– palkanmaksajan nimi, osoite ja henkilötunnus
– palkansaajan nimi ja henkilötunnus
– palkan määrä (bruttopalkka) ja palkanmaksukuukausi
Laskemme oikean työeläkemaksun ja lähetämme sinulle viitesiirrollisen laskun.
 

Eterassa eläkevakuuttaminen ja asiointi on helppoa

Voit  kysyä neuvoa työeläkevakuuttamiseen ja työnantajavelvoitteisiin liittyvissä asioissa Eteran asiakaspalvelusta arkisin klo 8-16, puh. 010 553 3030 tai sähköpostitse:asiakaspalvelu@etera.fi.
 
Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera
Palkkatilanportti 1, PL 20
00241 Helsinki
www.etera.fi
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...