Vältä ensi kevään homeinen yllätys käsittelemällä ulkotekstiilit nyt syksyllä

 

BioComb häätää markiiseista ja istuinpehmusteista homepilkut ja leväläiskät

Jotta ensi keväänä voisi istahtaa homeettomalle terassituolin pehmusteelle ja nauttia valoisista päivistä pilkuttoman markiisin alla, kannattaa ulkotekstiilit puhdistaa ja hoitaa ennen niiden sullomista varaston nurkkaan. Homeen häätöön sopii avuksi BioComb Ulkotekstiilien puhdistusaine spray tai BioComb Puhdas markiisi, joka poistaa ulkotekstiileistä myös levän ja sammaleen.

– Jos ulkokalusteiden istuinpehmusteet, markiisit ja venekuomut survotaan nyt syksyllä varastoon, keväällä varastosta voi löytyä homeinen yllätys. Pieni vaivannäkö ja muutaman euron panostus palkitaan, kun keväällä pääsee nauttimaan terassielämästä ilman uusien ulkotekstiilien hankkimista, Sokevan toimitusjohtaja Markku Kärppä muistuttaa.

Tummat pilkut kertovat pinnalla kasvavasta homeesta ja vihreä kasvusto levästä. Kosteus ja lämpö lisäävät niiden kasvamista. Siksi ulkotekstiilien home- ja leväongelmia on enemmän niinä vuosina, jolloin kesät ja syksyt ovat sateisia ja talvet leutoja.

– Homeen häätöä ei voi kuitenkaan jättää pakkasenkaan tehtäväksi. Home on sitkeämpi kuin pölypunkki, sillä pakkanen ei tapa homekasvustoja. Jotta ulkotekstiilit selviäisivät talvesta ilman homepilkkuja, tarvitaan jotain kättä pidempää. Ensi kesä on jo ihan kohta, Kärppä toteaa.

Pilkuttomia kesäpäivä BioCombilla

BioComb Ulkotekstiilien pesuaine spray on käyttövalmis liuos, joka poistaa homekasvustot ulkotekstiileistä. Se myös suojaa pintoja homeen muodostumiselta kuitenkaan ärsyttämättä ihoa esimerkiksi kalustepehmusteiden käsittelyn jälkeen.

– BioComb Ulkotekstiilien puhdistusainetta käytetään muun muassa ulkokalustepehmusteiden, markiisien, telttakatosten ja pressujen homeenpoistoon ja suojaamiseen. Aine suojaa pintoja myös lahoamiselta, Kärppä kertoo.

Ainetta suihkutetaan käsiteltävään kohteeseen ja annetaan vaikuttaa mieluiten 1–3 viikkoa. Mitä pidempi vaikutusaika on, sitä helpommin kuollut orgaaninen kasvusto lähtee käsitellyiltä pinnoilta. Vaikutusajan jälkeen pinta harjataan puhtaaksi kasvustosta. Käsittely kannattaa uusia 1–2 vuoden välein. Ennakoiva käsittely estää kasvuston ilmaantumisen pinnoille vaikka pehmusteita säilytettäisiin kylmässä ja kosteassa varastossa.

Levitä ja anna luonnon hoitaa loput

BioComb Puhdas markiisi poistaa lian ja tuhoaa home- ja leväkasvuston sekä sammaleen kaikista ulkotekstiileistä. Samalla se ehkäisee pitkäaikaisesti uusien kasvustojen muodostumista. BioComb Puhdas markiisi sopii ulkotekstiilien, markiisien, aurinkovarjojen, telttojen ja venekuomujen puhdistamiseen ja hoitamiseen.

BioComb Puhdas Markiisi sekoitetaan veteen suhteessa 1 osa tiivistettä, kaksi osaa vettä. Tällöin litran pakkaus riittää laimennettuna noin 5–7 neliömetrin käsittelyyn. Vaikeasti likaantuneiden ulkotekstiilien puhdistamiseen voidaan käyttää vahvempaa liuosta. BioComb Puhdas Markiisi levitetään sienellä, siveltimellä, rätillä tai matalapaineruiskulla. Liuoksen annetaan vaikuttaa muutama tunti, jonka jälkeen pinta harjataan kevyesti ja huuhdellaan vedellä.

– Liuoksen voi myös levittää ulkotekstiileille ja antaa luonnon hoitaa loput. BioComb Puhdas Markiisi tappaa kasvuston ja sadevesi huuhtelee irtoavan lian aikanaan pois. Pesukäsittelyä ei kannata tällöin tehdä sadepäivänä, jotta aine ehtii varmasti vaikuttaa, Kärppä opastaa.

www.sokeva.fi

Jälleenmyynti:
Hyvin varustetut rauta- ja maalikaupat

Vältä ensi kevään homeinen yllätys käsittelemällä ulkotekstiilit nyt syksylläKuvituskuva.

Luokitukset

Piha

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...