Viisi vinkkiä turvalliseen kesäremontointiin

 
  • Kirjoittaja(t): If Vahinkovakuutusyhtiö
  • Luotu: 10 Kesäkuu, 2015 - 15:11
  • Muokattu: 10 Kesäkuu, 2015 - 15:19

Alkukesä on suosittua aikaa rakentaa ulkoterasseja ja tehdä muita kodin remontteja. Vahingoilta ja tapaturmilta voi säästyä muun muassa noudattamalla näitä Ifin vinkkejä.

 – Yleisimpiä remontoidessa sattuvia tapaturmia ovat muun muassa luunmurtumat, haavat, venähdykset ja ruhjeet, Ifin henkilökorvausten asiantuntija Anne Koivisto kertoo.

-Korkealta putoamisesta selviää harvoin pikkunaarmuilla. Tämän vuoksi kattokorjauksia ei kannata tehdä yksin. Kaverin on hyvä olla lähellä, jotta joku pystyy tarvittaessa hälyttämään apua.

-Muista päivän päätteeksi viedä työkalut suojaan. Varaston lukkojen takana ne ovat piilossa sekä sateelta että varkailta -Käytä ulkoremonteissa vain ulkokäyttöön tarkoitettuja jatkojohtoja, jotta sade ei aiheuta sähkötyökaluille oikosulkuja.

-Älä jätä sähkötyökalujen akkuja lataukseen moneksi päiväksi, vaikka käyttöohje opastaisi näin tekemään. Jatkuva sähkövirrassa kiinni oleminen saattaa johtaa akkujen ylikuumentumiseen ja tulipaloon.

-Remontoi ja nikkaroi aina selvin päin. Humalassa vahingon todennäköisyys kasvaa, kun esimerkiksi tasapainoaisti huononee jo yhden oluen jälkeen, vaikka sitä ei itse selvästi huomaisikaan. Selvin päin osuu vasaralla naulan kantaan helpommin eikä telineiltä horjahda alas.

– Remonttia on ikävä aloittaa seuraavana aamuna, jos työkalut ovat lähteneet pitkäkyntisten matkaan, tai yöllä tullut sadekuuro on kastellut ne, toteaa Ifin omaisuuskorvausten asiantuntija Juha T. Virtanen.

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...